Pexels/Ed Gregory

Kako razlikovati mir koji dolazi od Boga i ‘mir’ koji dolazi od Đavla

Autor: I.A.

Kako protumačiti neke osobe koji žive u smrtnom grijehu, psuju Boga, ne dolaze na svetu Misu, ne mole se Bogu, ali izgledaju mirno i staloženo?

Don Josip Radić u jednom svom nedjeljnom nagovoru govorio je o miru i lažnom miru, onome o čemu se danas vrlo često pitamo: Kako je netko tko čini zlo tako miran.

Kršćanin bira između Boga i Sotone, između laži i istine, ali u posljednji dan mi ćemo ostati s Bogom ili s Đavlom – druge opcije nema. Kako možemo znati je li Bog ušao u naš život i naše srce? Kako prepoznati jesmo li upisani u Knjigu života? Kako protumačiti neke osobe koji žive u smrtnom grijehu, psuju Boga, ne dolaze na svetu Misu, ne mole se Bogu, a izgledaju mirno i staloženo? Postoji mir blagostanja, tjelesni “mir” “mir” joge,…

Izdvojili smo za vas samo dio nagovora, a u cijelosti ga možete poslušati u videu na dnu članka.

Najvažnije u našem životu i jedino bitno je da naša imena budu upisana u Nebu.
Bog nam kaže ovo: da sam član nebeske domovine. Puno je stvari koje nam se nameću a nebitne su. Najviše te određuje da si dijete Božje.

Ulaznica, pozivnica, viza za nebo sada se dijeli na zemlji. Dok smo na zemlji stječe se viza za nebo.
Svaki čovjek u sebi nosi čežnju za srećom. Iskonsko u nama vrije da budemo sretni i da to nema kraja. Neutaživa je naša žeđ za srećom. A gdje nas vodi – ravno u Božje krilo. Jer mi to ne možemo ostvariti, a On može.
Bog nas voli, ljubi i želi nam darovati sreću. Daje nam sigurnost, mir i sreću.
Na zemlji trpimo, a Bog nam nudi zaštitu od boli i patnje.

Kako znati kad smo dobili vizu za nebo? U trenutku krštenja. Njegovu milinu konzumirat ćemo nakon smrti. Mnogi ipak, iako kršteni, daleko su od Boga. Kršenje, po sebi, nije jamstvo. Najbolji znak da je Bog ušao u nečiji život, srce, je mir koji zahvaća dubinu našeg srca.

“Nemirno je naše srce dok se ne smiri u tebi Gospodine, jer si nas stvorio za sebe”, kaže sveti Augustin. To nije mir na površini. Ovdje je riječ o dubokom miru u duši. On dolazi do nas kad smo zapisani u Knjizi života. Sigurnost vječne sreće i vječne zaštite od zla.




Kad učinimo grijeh dolazi nemir. Kad učinimo smrtni grijeh dolazi nemir. To je Božji znak da smo izgubili život, da nismo više u Knjizi života.
Bog nam je dao sakrament pokore. Tako ponovno uspostavljamo mir.

Čovjek koji se ne želi pokajati, počinje ušutkavati glas savjesti. Može li se ušutkati? Može, jer je taj glas nježan, Bog nam nježno govori. To je najveća kazna koju može čovjek učiniti.
Savjest je svijetlo u nama, Božje svijetlo u svakom čovjeku koje nam pokazuje kako se kretati u Nebo.
Najgore što možemo učiniti je svojom krivnjom je ugasiti.

Ako ugasiš to svijetlo, što dobivaš – mir, ali mir za koji si platio najskuplju cijenu. Radi zlo, ali je miran. Kako je postigao taj mir? Ugasio je vlastitu savjest. Taj mir se zove đavolski mir. U posljednji dan čovjek će zauvijek ostati s jednim ili drugim. Ako ugasiš Božju prisutnost u sebi, sigurno će Đavao doći po tebe u posljednji dan.
Drugi mir koji možemo zadobiti je da svoje srce, svoju savjest zatrpamo sa zemaljskim dobrima, dobrima svijeta i tijela. Udovolji tijelu, konzumiraj svijet…




Možemo svoju savjest i nutarnji nemir rješavati tako da se okrenemo svijetu i tijelu, i postižemo mir kad udovoljimo tijelu, požudi…

Bogatstvo i slava su idol našeg vremena. I ljudi sve čine da ih zadobiju. Ovime širom otvaramo vrata Đavlu.
Srednjeg puta između Đavla i Boga nema.

Mir se pokušava steći i preko drugih istočnjačkih vjera. Ne želim nikog napadati, ali ne mogu reći da je laž istina, da je smrt život.

Autor:I.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.