Devetnica Kraljici od Krunice po kojoj niti jedna molba nije ostala neuslišena!

Autor: Z. K.

'Tko god želi od mene dobiti kakvu milost, neka izmoli tri devetnice krunice i k tome još tri devetnice u zahvalu'

Devetnica Kraljici od krunice nastala je na temelju jednog ukazanju u Pompejima 1884. godine u kući zapovjednika Agrellija, kada je  Majka Božja, Blažena Djevica Marija  priopćila i način na koji je želila da joj se moli. Fortuna Agrelli, kći zapovjednika Agrellija, punih je trinaest mjeseci strahovito trpjela i mučila se u grčevima; Od nje su digli ruke i najpoznatiji liječnici onoga vremena. Napaćena djevojka i njezina rodbina započinju 16. veljače 1884. devetnicu krunice Majci Božjoj. Kraljica Sv. Krunice ukazuje joj se 3. ožujka. Sjedeći na prijestolju i obasjana svjetlom držala je u naručju dijete Isusa, a u ruci krunicu. Oboje se bili obučeni u zlatnu odjeću. Uz njih su stajali Sv. Dominik i SV. Katarina Sijenska. Prijestolje je bilo ukrašeno cvijećem, a lik Marijin odsijevao je čudesnom ljepotom. Marija je pogledala patnicu majčinskom nježnošću, a bolesnica joj ja zavapila riječima: ‘Kraljice Svete Krunice, budi mi milostiva, vrati mi zdravlje. Molila sam te u devetnici, ali još nisam osjetila tvoje pomoći. Tako bih željela ozdraviti’!

‘Dijete’, odgovorila je Blažena Djevica, ti si me zazivala različitim nazivima i dobivala si od mene milost. Pošto si me sada zazvala meni tako dragim imenom ‘Kraljice Svete Krunice’, ne mogu ti odbiti milosti koju tražiš. Taj naziv mi je veoma drag. Izmoli tri devetnice i bit ćeš uslišana’.

Još se jednom ukazala Kraljica Krunice i rekla: ‘Tko god želi od mene dobiti kakvu milost, neka izmoli tri devetnice krunice i k tome još tri devetnice u zahvalu’. Ovaj događaj dojmio se pape Lava XIII i on će u svojim okružnicama poticati vjernike da gorljivo mole krunicu. Devetnica se sastoji od moljenja pet desetica krunice uzastopno kroz 27 dana za postignuće milosti, a odmah zatim pet desetica kroz 27 uzastopnih dana u zahvalu, bez obzira da li je molba uslišana ili ne. Svaki dan razmatra se drugo otajstvo; prvi dan radosno, drugi žalosno, a treći slavno – i tako naizmjence kroz 54 dana. Devetnica je naporna, ali tko želi postići uslišanje neće mu biti teško.

Ako ne postignete milost koju tražite, budite sigurni da je Kraljica Krunice, koja zna što kome treba, čula vašu molitvu. Nećete moliti uzalud, jer nikada neka molba nije ostala neuslišana. Blažena Djevica nikada nije iznevjerila. Svaka Zdravomarija neka bude ruža koju polažete pred njezine noge. Te molitve spletene u vijenac, povezane s Duhovnom Pričešću, bit će joj veoma drag dar, koji će vam donijeti naročite milosti. Tako ćete dirnuti njezino srce i ona će vam otvoriti bogatstvo svojih milosti.

Ovo obećanje Blažene Djevice Marije o tome da će po molitvi svete krunice baš svaka molba biti uslišena poklapa se s obećanjima koje je Blažena u ukazanju dala svetom Dominiku, utemeljitelju svete krunice o čemu čitajte u nastavku:

Obećanja koje je Djevica Marija ostavila sv. Dominiku za molitvu svete krunice!




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.