Novinar

ČUDO KOJE JE OBRATILO MNOŠTVO Pogani popadali na koljena pred srcem sv. Ignacija na kojem je bilo urezano: ISUS KRIST

Autor: Z. k.

Nevjerojatno svjedočanstvo o svecu mučeniku rastrganom od strane divljih zvijeri!

Sveti Ignacije se rodio sredinom prvog stoljeća u Siriji. Iz načina na koji je bio mučen može se naslutiti da je potjecao iz klase robova. Ti su robovi u Crkvi imali potpuno građansko pravo jer su mogli postati čak i biskupi. Za vrijeme progona kršćana, između 110. i 115. godine, pozvan je na odgovornost zbog vjere. Okovan u lance te pod strogom vojničkom stražom brodom je upućen u Rim. Kako je brod pristao u mnogim maloazijskim lukama, tamošnjim se kršćanima pružila prilika da pozdrave Kristova mučenika. U Smirni se brod dulje zadržao pa je Ignacija pozdravio mjesni biskup sveti Polikarp. Ignacije je iskoristio taj prisilni boravak u Smirni pa je kršćanskim zajednicama Male Azije napisao divna pisma, puna duhovne pouke. U pismu je najpotresnije to što moli braću u Rimu da ne bi ništa svojim vezama poduzeli za njegovo oslobođenje jer želi umrijeti za onoga koji je za njega umro!

Svetom Polikarpu tako poručuje: „Poteškoća nije u tome da sve ljude ljubimo, nego u tome da ljubimo svakog pojedinca. Posebno one male, nemoćne, robove… one koji nas vrijeđaju, čak i muče!“ Kad je doveden u Rim, u amfiteatru je predan divljim zvijerima koje su ga rastrgale pred očima svjetine.

No povijest je zabilježila da je ovaj svetac prilikom mučeništva snažno uzvikivao: Isus, Isus. Kad su ga po naredbi cara vodili u smrt upitali su ga zašto uzvikuje ime Isusovo na što im je on odgovorio: ‘Ja se ne mogu osloboditi Isusova imena, jer ono je urezano u mom srcu’.

Nakon njegove zastrašujuće mučeničke smrti, pogani su se htjeli uvjeriti je li zaista ubijen pa su mu izvukli srce i htIjeli ga rastrgati. I gle, na njegovu srcu zlatnim slovima bilo je urezano ime Isus Krist. Osvjedočivši se da je istina ono što je govorio, mnogi su se tada pred srcem ovog mučenika preobratili na pravu vjeru, Isusu!

Slava Isusu!

Autor:Z. k.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.