Max Pixel

Pet uputa prije nego što upoznaš onog pravog

Autor: Vjera

Mi žene razmišljamo o savršenom muškarcu, no jesi li ti takva žena?

Ne znamo kada će doći trenutak u kojem ćemo upoznati našeg životnog partnera. U međuvremenu, što možemo napraviti kako bi bile spremne?

Mi žene razmišljamo o savršenom muškarcu, no jesi li ti takva žena? Krenuti putem poniznosti, ljubavi, nade, strpljenja i tolerancije pomoći će nam da istinski susretnemo tu osobu o kojoj sanjamo.

Gledaj prema unutra

Žena koja se nije pogledala iznutra nema dovoljno informacija da bi znala tko je. A kad se radi o ljubavi, ne samo da se ne može voljeti ono što se ne poznaje, već ako se ne voli, isto tako se ne može niti dati. A ljubav je upravo to: predanje!

Stoga, prvi je korak taj da trebaš biti potpuno iskrena sa samom sobom i ponizno prepoznati pozitivne i negativne strane, ojačati ono lijepo i poboljšati ono što ti još uvijek nedostaje. Ne radi se o tome da budeš savršena, već o tome da budeš iz dubine svjesna i provedeš u djelo svakodnevno učenje koje te budi, podupire i dopušta ti da rasteš.

Snaga ljubavi jasnije se pojavljuje kada su naše slabosti ostale otkrivene a ono dobro uvijek nagoviješta žrtvu, vrijeme i posvećenost počevši od sebe same.

Voli se




Bez pogleda punog ljubavi, ne mogu se poboljšati zdrave nesavršenosti. Na isti način, cijeniti ono što se ne može promijeniti, učinit će te sretnijom. Nema ništa privlačnije od žene koja je puna povjerenja u sebe samu. Zadovoljstvo time što si takva kakva jesi čini te da još više voliš druge. I ako si dobra sa samom sobom, drugi će biti dobri s tobom.

Prepoznati vlastitu vrijednost i imati pravo samopoštovanje, pomoći će ti da ne izgubiš iz vida način kako bi se drugi trebali ophoditi prema tebi. Muškarac koji te istinski voli, prepoznat će tvoje vrijednosti i voljet će te u skladu s time. Cijenit će male stvari koje te čine jedinstvenom i voljet će te cijelu, s tvojim vrlinama i manama i do određene točke neovisno o tim vrlinama i unatoč tim manama, ako je ta ljubav koja se gradi istinska.

Nemoj se držati prošlosti




Nama ženama je teže ostaviti stvari iza sebe, preskočiti neka sjećanja ili prošla iskustva. Tvoja prethodna iskustva ostavila su ti pouku, no to ne znači da moraš živjeti zavezana za prošlost. Ono što ostaje je lekcija. Nema smisla gubiti vrijeme zatočena uz to. Uči na greškama, rasti i nastavi dalje.

Ne boj se otvoriti srce i pouzdano pogledati dalje od tvoje bliske realnosti. Točno je da, iako se ponekad čini da ne može više biti nikoga, ipak postoji netko tko čeka da te upozna. Uvijek polaži nadu u ono što dolazi!

Nemoj očajnički tražiti

Dobro je biti pozorna, no ne i očajna. Očaj nije privlačan. Ne upisuj se na sva mrežna mjesta za upoznavanje niti nemoj izlaziti sa svim dečkima koje poznaješ. Budi selektivna. Važno je da budeš otvorena i spremna upoznati nove ljude. Ako imaš vlastitu sigurnost, to će se primijetiti, a ako ti se netko sviđa, možeš mu se čak približiti i potpuno prirodno ga pokušati kontaktirati.

Ljubav se ne pronalazi uvijek u očekivano vrijeme. Strpljivost je vrlina koja se treba uvježbati prije nego što se uđe u bilokakvu vezu. Sjeti se da prava ljubav nije egoistična: nismo u vezi kako bi utažili želju, već prije svega, kako bi usrećili drugoga.

Ne očekuj da će biti isti kao ti

Muškarci su drukčiji od žena. Oni misle, vide i djeluju na drugačiji način. Ako to ne znaš, nikada nećeš moći shvatiti drugoga i prepoznati komplementarnu ljubav. Spremi se za novost i nemoj brzo odbaciti nekoga zato jer nije kao ti. Daj si vremena da ga upoznaš jer bi mogla prestati upoznavati jedno izvanredno biće.

Nemoj se jednostavno voditi osjećajima. Budi racionalna i razmisli o onome što je najvažnije. Pokušaj sagraditi prijateljstvo i budi tolerantna. Ako postoji nešto što ne razumiješ, ljubazno ga pitaj da ti objasni, koristi svoj ženski dar rječitosti i osnaži dijalog. Komunikacija je ključ svake uspješne veze.

Autor: Cecilia Zinicola, Izvor: Aleteia, Preuzeto: Mladi katolici

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.