PATER MARKO GLOGOVIĆ: Predbračni život nikome ne može biti na blagoslov – evo zašto!

Autor: Vjera

Pater Marko Glogović pobudio je zanimanje, posebice mladih na Facebooku. P. Glogović, poznatiji i kao pro-life svećenik opisao je svoj razgovor s djevojkom koja ne živi u predbračnoj čistoći te pojasnio zašto takav život ne može biti na blagoslov - nikome

“Nedavno sam tako tumačio jednoj mladoj djevojci, kako predbračni život kojega živi sa svojim dečkom, ne može biti ni njoj niti njemu a niti njihovima s obje strane, na blagoslov. Imajući intimu s njim, koja nije u domeni milosti već grijeha, preuzima bez zaštite sakramenta braka, sve duhovne stvarnosti koje se nalaze u momku. Živi u klasičnoj iluziji, da će sve biti dobro, jer se vole. „Volio sam jednom jako u životu svom“ i slične ne-svetopisamske sentencije pokazuju i dokazuju da je ljubav moguće izgubiti „kao zimu jesen, a sa tobom bio sam zanesen“ te naposljetku, možeš dati i „sve pariške kapije“ ali ipak „stranci, postali smo stranci…“ No, djevojka u svom izboru vrijednosti koje nameće svijet a ne Stvoritelj svijeta, zaboravlja da nema prave ljubavi, ako nema poslušnosti Božjim zapovijedima. Kad-tad, bez pravog pokajanja, bez povratka Gospodinu, i ova će „ljubav“ izgorjeti, dosaditi, biti prevarena, odbačena, slomljena, razočarana. Jer, sto posto, bez ikakve dvojbe, sigurno da sigurnije ne može biti: grijeh ne rađa ništa dobro. Grijeh ubija i najljepše ljubavi. Naša „dobra volja“ ili „pozitivna energija“ ili „trud i nastojanja“ da se održi ljubav, bez Božjih principa, nema nikakve šanse kada računi dođu na naplatu. Nažalost, to je tako. Jer, sotona nas je zavarao i kad nas uhvati u zamku „svi to rade“ te „…iznad nas zora sviće, ljubav naša vječna bi(t)će“ kroz čin grijeha slama ono dobro, koje Bog radi u čovjeku. A sve zbog toga, jer bježimo od križa.”

p. Marko Glogović

Autor: Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.