I ZNANSTVENO DOKAZANO: Molitva liječi i najteže bolesti!

Autor: Z. K.

Većina bolesti uzrokovana je negativnim situacijama, stresom i problemima koji razdiru naš um! Molitva je lijek za sve!

Ruski znanstvenici iz St. Petersburga dokazali su da su čudesna izlječenja povezana s molitvom, duhovnošću i sakramentima istinita! Oni su znanstvenim eksperimentom otkrili da se čovjek prilikom duboke molitve ili pak prilikom sakramenta svete mise, mijenja i tjelesno i duhovno. Dokazano je  da vjernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to između ostalog označava i potpunu sigurnost te odsustvo stresa. Ako uzmemo u obzir da je upravo stres jedan od najraširenijih uzročnika mnogih bolesti, slobodno možemo reći kako je molitva lijek koji daje život i iscjeljenje. “Molitva je snažan lijek i ne samo da regulira sve procese u ljudskom organizmu, nego i obnavlja uništenu strukturu svijesti”, tvrdi Valery Slezin, direktor laboratorija za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u St. Petersburgu.

Profesor Slezin uspio je izmjeriti moć molitve i  ustanovio je da čovjek koji moli potpuno isključuje moždanu koru što je zabilježeno još jedino kod djece do tri mjeseca koja su sigurna u blizini svoje majke. Kako ljudi rastu, osjećaj sigurnosti se sve više smanjuje, a povećava se moždana aktivnost. Aktivnost se smanjuje jedino tijekom dubokog sna i molitve, a to je i više nego dobro za čovjeka, to liječi  ljude.

Većina bolesti uzrokovana je negativnim situacijama, stresom i problemima koji razdiru naš um. Ti problemi se tijekom molitve povlače ili čak potpuno nestaju. Znanstvenici su dokazali da se poslije mise, duboke molitve i drugih vjerskih obreda normalizira krvni tlak i druge vrijednosti izmjerene u krvi. Dokazano je  i da sveta voda mijenja svoja svojstva izlječenja ovisno od stupnja vjerovanja vjernika.

Za molitvom prije ili kasnije, ukoliko je situacija posve bezizlazna poseže svaki čovjek. I velika su svjedočanstva ispisana o molitvi koja spašava, iscjeljuje, budi, liječi… onda kada sve drugo na svijetu zakaže. No, kada bi čovjek molio svaki dan, svijet bi bio drugačiji, a čovjek zdraviji, mirniji i radosniji. Ni jedna iskrena molitva nije izgubljena. Bog čuje uzdahe i najslabijeg ljudskog bića. Ništa ne može ugušiti unutrašnju čežnju naše duše, našu povezanost i razgovor s našim Ocem, osim nas samih koji u buntu od njega odlazimo. Ali se i vraćamo kada shvatimo da sami ne možemo, kad život slomi a mi poput lista na vjetru bivamo nošeni olujama kaosa. “Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti”, kaže Isus koji raširenih ruku čeka da nas vrati kući zdrave i odmorne i to uz začin života – molitvu! Probajte jer izgubiti ne možete baš ništa!

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.