Wikimedia commons

BOŽJA LJEKARICA: U mističnim vizijama pokazao joj je ovaj antikancerogeni recept!

Autor: I.A.

Još kao dijete primala je vizije od Boga o tome kako čovjek treba živjeti i što jesti da bi bio zdrav

Sveta Hildegarda, mističarka, teologinja, umjetnica, benediktinka s darom proroštva je kao dijete primala vizije od Boga o tome kako čovjek treba živjeti, što jesti i kako se vladati da bi održao duhovno i tjelesno zdravlje. U svojim medicinskim knjigama opisala je oko 2000 različitih biljaka, a danas znanost potvrđuje ono što je prije 850 godina sama Hildegarda opisala.

Upozoravala je da neumjerenost u jelu i piću te nedostatak određenih vrlina dovode do tjelesnih bolesti, očaja i depresije. Kad se dogodi neravnoteža u organizmu i bolest, čovjek da bi ozdravio ima na raspolaganju niz biljaka i biljnih pripravaka, no posebno je važan povratak temeljnim vrlinama: vjeri, umjerenosti, velikodušnosti i razboritosti, zapisala je još u 12. stoljeću sestra benediktinka Hildegarde.

Mnogi od vas traže lijekove, ali bitno je da krenete od sebe, jer su mnoge vaše fizičke bolesti manifestacija psihičkih povreda. Oprostite i krenite dalje.

Wikipedia


Antikancerogeni tonik

Jedan od popularnijih recepata ove benediktinke je “eliksir vodene leće”, jedinstveni antikancerogeni tonik koji navodno štiti od brojnih autoimunih bolesti, raka i reumatizma. Obično te bolesti počinju sporednim simptomima poput slabog imuniteta, boli u srcu, prehlade, želučanih tegoba i bolova po cijelom tijelu, a Hildegarda je takva stanja smatrala pretkancerogenima.

Sveta Hildegard je isticala da uz odgovarajuću prehranu na temelju pira ili krupnika (iskonske pšenice), voća i povrća, mogu se spriječiti tumori i druge teške bolesti u 40-55 posto slučajeva.

Eliksir se sastoji od: đumbira, cimeta, kadulje, komorača, papra, vodene leće, trave od srdobolje (Potentilla erecta), poljske gorušice, divlje broćike (ivanjsko cvijeće), meda i vina.




Primjena: 

Prije doručka i pred odlazak na spavanje uzmite velik gutljaj eliksira. Kura traje oko tri mjeseca, zatim slijede dva mjeseca stanke, pa nova tri mjeseca kure.
Preporučuje se eliksir kupiti već napravljen jer je njegova izrada komplicirana.

Sveta Hildegard ovako je opisala recept:

Čovjek koga muči kolika izazvana vihtom, neka uzme nešto đumbira i veliku porciju cimeta i to zajedno usitni u prah. Zatim neka uzme kadulje manje nego đumbira, komorača više nego kadulje, vratića manje nego kadulje i sve u mužaru zgnječi u sok. Neka to procijedi kroz krpu. Zatim neka kratko prokuha med u vinu, doda nešto bijela papra i prethodno navedeni prah, kao i spomenuti sok. Nadalje neka uzme vodenu leću, dvaput više korijena trave od srdobolje nego vodene leće, gorušice što raste na polju isto toliko kao korijena trave od srdobolje, zatim bročike i to manje nego vodene leće. Neka sve zgnječi u mužaru u sok. Sve to zgnječeno neka stavi u vrećicu i prelije s prethodno spomenutom mješavinom vina i biljna praha i soka. Neka od toga načini bistri napitak. Tko osjeća tegobe izazvane vihtom, neka natašte pije taj napitak onoliko koliko može popiti u jednom gutljaju, isto tako i navečer kada ide spavati. Neka tako čini dok ne ozdravi.




Neke kreme po njezinoj recepturi danas prave sestre benediktinske na Rabu, a mogu se naći u bendiktinskoj suvenirnici u Šibeniku, na Gorici.

Autor:I.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.