screenshot/Twitter

Zbog sumnjivog predmeta nakratko zatvoren Trafalgar Square

Autor: Hina

Posebna jedinica bila je poslana na trg Trafalgar, a iz opreza je bila zatvorena obližnja postaja podzemne željeznice Charing Cross

Britanska policija nakratko je u četvrtak zatvorila Trafalgar Square u središtu Londona nakon dojave da je u obližnoj ulici nađen sumnjiv predmet, no incident je brzo riješen i nema veze s terorizmom.

Policija je u povišenom stupnju pripravnosti na dan održavanja parlamentarnih izbora, nekoliko dana nakon što su trojica napadača ubila osmoro ljudi na London Bridgeu.

Posebna jedinica bila je poslana na trg Trafalgar, a iz opreza je bila zatvorena obližnja postaja podzemne željeznice Charing Cross.

U srijedu je blizu zgrade budućeg američkog veleposlanstva izvedena kontrolirana eksplozija “dvaju napuštenih automobila”, znak budnog opreza pomiješanog s nervozom.

Policija je poslije izvijestila da ni ta intervencija “nije bila povezana s terorizmom”.

Najmanje osam osoba je ubijeno, a deseci su ranjeni u subotu navečer kada su se trojica muškaraca zaletjela kombijem među mnoštvo na London Bridgeu, a onda nasumice ubijali žrtve nožem na Borough Marketu u središtu Londona. Policija je ubila trojicu napadača.

Završnim danima kampanje dominirala su sigurnosna pitanja jer je London u subotu ponovno bio meta islamskog terorizma, manje od tri mjeseca nakon prvog napada u Londonu te 12 dana nakon napada na koncertu u Manchesteru.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.