wikipedia.org

Zastupnica Bundestaga 30 godina lažirala biografiju: Lagala o maturi i diplomi pravnog fakulteta

Autor: M.M.

Unatoč lažiranju biografije Petra Hinzima pravo na prijelaznu naknadu te zastupničku mirovinu.

Zastupnica Socijaldemokratske partije u njemačkom parlamentu Petra Hinz podnijela je ostavku nakon što je otkriveno da je lažirala velik dio svoje biografije uključujući i informacije o završenoj maturi i diplomi pravnog fakulteta.

Vijest o lažiranju otkrivena je pomoću jednog anonimnog pisma u kojem se otkriva činjenica da se Petra Hinz lažno predstavlja.

Pismo navodno potiče od jedne bivše radnice njenog  ureda.

“Nadamo da će Petra Hinz učiniti sve kako bi nanijela što manje političke štete svojim kolegama i kolegicama u Bundestagu, stranci, ali i sebi”, priopćeno je iz socijaldemokratskog zastupničkog kluba.

“Mi smo svi šokirani činjenicom da nam je Petra Hinz 30 godina davala lažne informacije”, rekao je  ministar pravosuđa savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija i predsjednik ogranka SPD-a za Essen, izbornu jedinicu Petre Hinz.

I zastupnički klub SPD-a u Bundestagu, kojem je Hinz pripadala od 2005. godine, izrazio je šok otkrićem ove afere.

Unatoč lažiranju biografije Petra Hinzima pravo na prijelaznu naknadu te zastupničku mirovinu.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.