TWIITER

ZAGREB OSJETIO SNAŽAN POTRES KOJI JE ZATRESAO ITALIJU: Mjesta uništena, više ranjenih, jedna osoba preminula! (VIDEO)

Autor: A.P.

Zemlja se dugo tresla u Rimu, L'Aquili, Friuliju, Venetu te čak i u Austriji i Hrvatskoj. Za vrijeme potresa jedna osoba je smrtno stradala od infarkta, a više je osoba lakše ozlijeđeno. Na građane iz javnih službi apeliraju da ne izlaze na ulicu ukoliko stvarno ne moraju.

U srijedu su Italiju pogodila tri potresa. Naime, prvi potres je Italiju zatresao malo poslije 19 sati, te je bio jačine 5,4 po Richteru, s epicentrom u Vissu u Macerati, zemlju su pogodila još dva potresa.

Corriere della Sera piše kako je drugi potres zabilježem u 21.18 sati, a izmjerena mu je magnituda od 5,9 po Richteru. Potom, u kasnim večernjim satima, dolazi i do trećeg potresa – u 23.42 sati zabilježen je potres od 4,6 po Richteru.

Zemlja se dugo tresla u Rimu, L’Aquili, Friuliju, Venetu te čak i u Austriji i Hrvatskoj. Za vrijeme potresa jedna osoba je smrtno stradala od infarkta, a više je osoba lakše ozlijeđeno. Na građane iz javnih službi apeliraju da ne izlaze na ulicu ukoliko stvarno ne moraju.

Nema nastave 

Provjera javnih zgrada je u tijeku. Škole su zatvorene, a u pogođenim područjima pokrenuta je inspekcija bolnica. Nastava se neće održati u: Macerata, L’Aquila, Camerino, Assisi, Bastia Umbra, Terni, Rieti, Ascoli Piceno, Perugia, Teramo, Castelli, San Sepolcro (Arezzo), Sora, Ceprano,Fontechiari, Monte san Giovanni Campano i Castelliri.

Ussita Posebno teško pogođena i sva u ruševinama je – Ussita. Zbog potresa je sinoć talijanski premijer Matteo Renzi odgodio gostovanje na talijanskoj televiziji .

#Earthquake #Terremoto, collapse of the #Church of San Salvatore in Campi di Norcia, jewel from the 12th centurypic.twitter.com/mOOlx8e3h6

18 manjih potresa

U 19.55, uz tri velika potresa, zabilježen je potres jačine 3,0 po Richteru, te još jedan jačine 3,4 po Richteru u 20.39 sati. Talijanska Seizmička mreža Nacionalnog instituta geofizike i vulkanologije u srijedu je do 23 sata zabilježila ukupno 60 manjih potresa u središnjoj Italiji.Iza 23 sata zabilježeno je čak 18 potresa jačih od 3,0 po Richteru.

Autor: A.P.

ZADNJE VIJESTI