screenshot/Twitter

(VIDEO) NESVAKIDAŠNJI PRIZOR: Australska senatorica se u burki pojavila u parlamentu kako bi prenijela poruku!

Autor: Hina

"Sretna sam da mogu skinuti jer joj nije mjesto u ovom parlamentu", rekla je Hanson

Australska kranje desna senatorica Pauline Hanson nosila je u četvrtak burku u parlamentu u sklopu svoje kampanje za zabranu svih odjevnih predmeta koji u potpunosti prekrivaju a koje nosi dio muslimanki, što je odmah izazvalo osude vlade i muslimana.

Hanson je sjedila na svom mjestu u parlamentu u crnoj burki dvadesetak minuta a zatim ju je skinula kako bi pozvala na zabranu njezina nošenja u javnosti zbog nacionalne sigurnosti.

“Sretna sam da mogu skinuti jer joj nije mjesto u ovom parlamentu”, rekla je Hanson, koja je na čelu krajnje desne stranke Jedna nacija.

Twitter

Hanson, koja se istaknula ’90-ih godina svojim oštrim protivljenjem imigraciji iz Azije i tražiteljima azila, zadnjih godina vodi kampanju protiv muslimanske odjeće i gradnje džamija.

Državni odvjetnik George Brandis prekorio je Hanson.

“Neću se praviti da ignoriram to što ste pokušali izvesti danas kada ste došli u parlament odjeveni u burku”, kazao je on a članovi Senata su mu zapljeskali.

“Svi znamo da niste islamske vjere. Upozorio bih vas i savjetovao vam da budete jako, jako pažljivi jer biste mogli povrijediti vjerske osjećaje drugih Australaca”.




Adel Salma, potpredsjednik Islamskog vijeća države Victorije, rekao je da je takvo ponašanje Hansen jako razočaravajuće, ali da ne predstavlja iznenađenje budući da se ona stalno izruguje islamskoj vjeri.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.