screenshot/YouTube

Video koji je podigao prašinu: Zastupnica dojila tijekom sjednice parlamenta!

Autor: T. P.

Islandski su mediji izvijestli da je ovo prvi takav slučaj u svijetu.

Dojenje u javnosti još je u vijek tema koja izaziva podijeljena mišljenja. Iskorak u toj priči učinila je zastupnica islandskog parlamenta Unnur Bra Konradsdottir koja je dojila svoju bebu staru mjesec i pol tijekom vlastita govora na sjednici. Uz to, sve je televizijski emitirano uživo, a snimka je ubrzo preplavila internet.

Zastupnica desno orijentirane Stranke za nezavisnost nakon govora o zakonu o migrantima u parlamentu, tijekom kojeg je dojila kćer, izjavila da to bebi nije smetalo.

“Naprotiv, smetalo bi joj da sam je prestala hraniti dok sam govorila. Bila je gladna i morala sam reagirati. Imala sam izbor – ostaviti dijete na čuvanje kod zastupnika koji je sjedio do mene ili je uzeti u naručje i nahraniti je tijekom izlaganja. Izabrala sam ovo drugo kako beba ne bi plačem ometala sjednicu parlamenta”, izjavila je Unnur Bra Konradsdottir, inače majka troje djece koja kćer redovno dovodi na sjednice. Njezine su kolege na to već navikle, no islandski su mediji izvijestli da je ovo prvi takav slučaj u svijetu, pa i u državi koja je svijetu dala prvu demokratski izabranu ženu na čelu države 1980. – Vigdis Finbogadottir koja je postala predsjednica Islanda.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.