screenshot

(VIDEO) Bacio bombu na američku ambasadu pa raznio sebe!

Autor: Hina

Vlada je navela kako je "najvjerojatnije naprava bila ručna bomba", dodajući kako policija istražuje te da je identifikacija u tijeku.

Nepoznata osoba bacila je eksplozivnu napravu, vjerojatno bombu, na zgradu američkog veleposlanstva u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, nakon čega je raznio sebe, priopćila je u četvrtak vlada.

U poruci na engleskom na svom službenom Twitter računu vlada je rekla kako je pola sata nakon ponoći na četvrtak “nepoznata osoba počinila samoubojstvo eksplozivnom napravom”.

Dodala je “neposredno prije ta osoba bacila eksplozivnu napravu s raskrižja u blizini Sportskog centra u kompleks američkog veleposlanstva”.

Vlada je navela kako je “najvjerojatnije naprava bila ručna bomba”, dodajući kako policija istražuje te da je identifikacija u tijeku.

Crnogorski portal Analitika javio je ranije kako je do napada došlo pet minuta prije ponoći i kako je prostor na mjestu događaja brzo ograđen. “Cijela policija je na nogama, a više informacija dobit ćete sutra od nadležnih institucija”, rečeno je izvještaču Analitike.

Reutersov fotograf rekao je kako nema vidljive štete počinjene u napadu.

Veleposlanstvo je upozorilo američke građane da se ne približavaju do daljnje obavijesti.




“Američko veleposlanstvo u Podgorici obavještava američke građane kako postoji aktivna sigurnosna situacija u američkom veleposlanstvu u Podgorici”, reklo je na svojoj internetskoj stranici. “Izbjegavajte veleposlanstvo do daljnje obavijesti”.

Crna Gora se prošloga svibnja kao 29 zemlja pridružila NATO-u.

 




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.