Screenshot

(VIDEO) Amerikanci financirali pedofile koji otimaju dječake i tjeraju ih da nose žensku odjeću!

Autor: Hina

Pentagon je financirao afganistanske sigurnosne i redarstvene snage premda su američki dužnosnici znali da su pripadnici tih postrojba kršili ljudska prava, tvrdi agencija američke vlade zadužena za nadzor djelovanja Sjedinjenih Država u Afganistanu

S izvješća SIGAR-a koje je u lipnju podneseno Kongresu, u utorak je skinuta oznaka tajnosti.

U njemu se tvrdi da je Pentagon više puta prekršio američko pravilo “Leahy Laws” po kojemu nije moguće pomagati stranim sigurnosnim snagama ako postoje vjerodostojne informacije o gaženju ljudskih prava s njihove strane.

Tako je dvanaest potrojba afganistanskih sigurnosnih snaga osumnjičenih za umiješanost u povrede ljudskih prava u 2013. nastavilo primati američka financijska sredstva na temelju “derogacijske odredbe” koja je 2014. primijenjena i na osam drugih postrojba.

Američko ministarstvo obrane i State Department su “dobili potvrdu da su postrojbe afganistanskih sigurnosnih snaga nedvojbeno kršile ljudska prava”, istaknuo je SIGAR.

Pentagon je odgovorio kako se čini da američka agencija nije vodila računa o “izazovima na koje su američke snage nailazile tijekom uspostave i pružanja potpore afganistanskim sigurnosnim snagama”.

Na dan 12. lipnja 2017. oko 2.106 američkih dužnosnika bilo je upoznato sa 75 slučajeva povrede ljudskih prava, među kojima su zlouporabe, mučenje zatvorenika i sedam slučajeva spolnog zlostavljanja djece, navodi se u izvješću.

Djeca su u Afganistanu žrtve “bacha bazi” (“igra s dječacima”), pedofilske prakse čvrsto ukorijenjene u policiji koja se sastoji u uzdržavanju dječaka koje se nerijetko otima iz obitelji, šminka i odijeva kao djevojčice, a služe kao plesači i spolno roblje.




“Razmjeri spolnog zlostavljanja djece koje su počinile afganistanske sigurnosne snage neće se možda nikad doznati”, zaključuje se u izvješću.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.