Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

Velika Britanija u borbu protiv migranata krenula gradnjom kilometar dugog i četiri metra visokog zida!

Autor: Dnevno.hr

Zidom koji bi trebao koštati 2,7 milijuna eura pokušat će se zaustaviti migrante koji usporavaju promet kako bi uskočili u kamione na putu za Britaniju.

Velika Britanija gradit će zid u Calaisu, sjevernoj francuskoj luci, kako bi pokušala zaustaviti migrante, rekao je jučer ministar imigracije Robert Goodwill, a prenosi Večernji list.
Gradnja jedan kilometar dugog i četiri metra visokog zida na prilaznoj cesti za luku počet će ovaj mjesec, a trebala bi biti završena krajem godine. Zid će nadopuniti sigurnosnu ogradu koja je već postavljena oko luke i ulaza u Eurotunel, koji povezuje Francusku i Britaniju.

Zidom koji bi trebao koštati 2,7 milijuna eura pokušat će se zaustaviti migrante koji usporavaju promet kako bi uskočili u kamione na putu za Britaniju. Gnjevni francuski vozači kamiona i farmeri u ponedjeljak su blokirali ceste u Calaisu kako bi pozvali na zatvaranje obližnjeg migrantskog kampa, takozvane Džungle, u kojoj prema informacijama dobrotvornih udruga u groznim uvjetima živi i do 10.000 migranata.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI