Screenshot

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Pogledajte posljedice opasne droge koja je došla i u Hrvatsku!

Autor: Dnevno

Posljednjih nekoliko dana društvenim mrežama počela se širiti fotografija zabilježena u samom centru engleskog Bridgena. Na snimci su zabilježena tri muškarca nakon konzumacije droge “Spice”. Mjesto radnje filma je sami centar grada, a radnja prikazuje trojicu muškaraca nakon što su konzumirali iznimno opasnu drogu “Spice”, piše BBC. Mladići su u blizini dječjeg igrališta sjedili na klupi i na tlu. Pod utjecajem su droga i u nesvijesti. Nakon što se fotografija počela masovno dijeliti, policija je poslala upozorenje građanima. Osim toga, pozvali su ih da se odupru konzumaciji droga. Fotografija se masovno širi, a većina komentatora je složna u jednom – mladići izgledaju poput zombija.

Društvenim mrežama se, nedugo nakon objave ove fotografije, počela širiti još jedna koja prikazuje muškarca koji leži na klupi.

screenshot

Spice je, prema pisanju BBC-a ilegalna psihoaktivna droga, a spomenimo i kako je prisutna u Hrvatskoj.

Na stranici Ureda za suzbijanje zlouporaba droga hrvatske Vlade navodi se: Spice se odnosi na širok spektar biljnih mješavina koje izazivaju iskustva slična onim pri konzumiranju marihuana (kanabisa) i koji se prodaju kao ‘sigurne’, legalne alternative te droge. Prodaje se pod mnogim imenima uključujući K2, lažna trava (fake weed), Yucatan Fire, Skunk, Moon Rocks, Galaxy, Rainbow, te ostalima pri čemu je navedeno da ‘nisu za ljudsku uporabu’. Ti proizvodi sadrže sasušene isjeckane biljke i kemijske aditive koji su odgovorni za psihoaktivne efekte (mijenjaju stanje svijesti).

U Zagrebu je u veljači 2015. godine jedna vrste te droge, pod nazivom Galaxy, dovela do smrti 15-godišnjeg.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.