screenshot
screenshot

Uspjeh Hrvata iz Australije: Saznajte što im je odgovorio novinar ABC-a!

Autor: A.P.

Jakov Miljak, kreator online peticije koju je potpisalo više od 3000 osoba rekao je: ''Zadovoljan sam odgovorom Tonya Jonesa, ali se nadam da će reagirati i u Q & A''.

U ponedjeljak je australsi novinar ABC-a Tony Jones zgrozio hrvatske iseljenike u Australiji svojim komentarom. On je, naime, poručio kako terorizam nije novost u Australiji i da je sedamdesetih godina bilo nekoliko bombaških napada izvedenih od strane hrvatskih katoličkih ekstremista.

A sada je odgovorio na peticiju hrvatske zajednice.

“Svjestan sam teške nepravde koja je učinjena ‘Hrvatskoj šestorki’. Kolege novinari su pomogli rasvijetliti taj slučaj. Moj komentar se odnosio na dokumentirane aktivnosti drugih hrvatskih nacionalista iz 60-ih i 70-ih godina koji su bili članovi organizacija koje su australska vlada, policija i sigurnosne agencije nazivale ekstremistima. O tome se mogu naći dokazi u zapisnicima o raspravama u parlamentu iz tog vremena”, rekao je Jones za SBS.com.au.

Jakov Miljak, kreator online peticije koju je potpisalo više od 3000 osoba rekao je: ”Zadovoljan sam odgovorom Tonya Jonesa, ali se nadam da će reagirati i u Q & A”.

 

Autor: A.P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI