screenshot

Upozorenje State Departmenta: ‘Obitelji zaposlenih u konzulatu u Istanbulu trebale bi napustiti Tursku’

Autor: dnevno.hr

Građanima SAD-a savjetuju i da izbjegavaju putovanja u jugoistočnu Tursku, kao i na oprez te rizike putovanja bilo gdje drugdje u toj zemlji.

Američki State Department ažurirao je u subotu upozorenje za putovanja u Tursku pozivajući članove obitelji zaposlenika konzulata u Istanbulu da napuste zemlju zbog prijetnji američkim građanima.

State Department takvu je odluku donio temeljem informacija o sigurnosti koje pokazuju da ekstremističke skupine nastavljaju agresivne napore i napade na građane SAD u područjima Istanbula u kojima borave ili prolaze, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da američki Generalni konzulat u Istanbulu ostaje otvoren te da se takva odluka ne odnosi na nijedan drugi američki diplomatski ured u Turskoj.

Subotnje upozorenje ažurira prethodna upozorenja State Departmenta o povećanim prijetnjama terorističkih skupina diljem Turske, a građanima SAD-a savjetuju i da izbjegavaju putovanja u jugoistočnu Tursku, kao i na oprez te rizike putovanja bilo gdje drugdje u toj zemlji, javlja HRT.

capture

Autor: dnevno.hr