Screenshot / Youtube

Umro poznati vatikanski egzorcist: Tvrdio da su Staljin, Hitler i ISIL opsjednuti vragom, izveo više od 70 tisuća obreda

Autor: dnevno.hr

Bio je poznat po tome što je o egzorcizmu i borbi protiv sotone progovarao otvoreno i jasno te je tako mnogim katolicima osvijestio opasnosti kojima su izloženi u svakodnevnoj duhovnoj borbi za dobro.

Otac Gabriel Amorth, vatikanski egzorcist koji je u više navrata javno govorio o službi koju obavlja i duhovnim opasnostima koje nas okružuju, preminuo je jučer u Vatikanu u svojoj 91. godini od komplikacija izazvanih bolešću pluća.

O. Amorth rodio se u talijanskom gradu Modeni 1925. Ušao je u kongregaciju Sv. Pavla 1947., a za svećenika je zaređen 1951. Godine 1985. Amorth je imenovan za službenog egzorcista rimske biskupije. Procjenjuje se kako je tijekom svoje službe napravio preko 70.ooo obreda egzorcizma i bio aktivan sve do 90 godine.

Bio je poznat po tome što je o egzorcizmu i borbi protiv sotone progovarao otvoreno i jasno te je tako mnogim katolicima osvijestio opasnosti kojima su izloženi u svakodnevnoj duhovnoj borbi za dobro. Svojedobno je napisao kako je papa Benedikt XVI. izvršio egzorcizam na Trgu Sv. Petra tijekom opće audijencije. Tekst o tome pročitajte.  tvrdio je i da su Staljin, Hitler i Islamska država opsjednuti vragom,o sudio je jogu, istočne duhovnosti, Harryja Pottera i televizije koje je smatrao sotonističkima.

Tvrdio je da se tijekom svoje karijere suočio sa samo stotinjak opsjednutih ljudi, prepoznavajući ih tako što bi pali u trans na početku obreda.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.