Screenshot / Twitter

U napadu autobombom na jugoistoku Turske poginulo 18 ljudi

Autor: dnevno.hr

Turski mediji izvještavaju da je za napad odgovorna PKK koja se smatra terorističkom grupom u Turskoj.

U napadu autobombom  kod policijske stanice u gradu Semdinli, na jugoistoku Turske poginulo je deset turskih vojnika i osam civila.

U napadu je ozlijeđeno najmanje 27 ljudi, od čega su 11 vojnici, što je potvrdila i turska vojska. Vozila Hitne pomoći su odmah izašla na teren. Turski mediji izvještavaju da je za napad odgovorna PKK koja se smatra terorističkom grupom u Turskoj. Borci PKK su najaktivniji u planinskim krajevima, blizu granica sa Irakom i Iranom.

Još uvijek nije utvrđeno  je li  u ovom incidentu postojao bombaš samoubojica.

Turske vlasti su bile u pripravnosti zbog mogućeg napada budući da je na današnji dan prije 18 godina lider PKK, Abdulah Ocalan, uhićen.  Od tada je u zatvoru na otoku u blizini Istambula.

Čovjek i žena za koje vlasti sumnjaju da su članovi PKK koji su pripremali autobombu, stradali su u subotu kada su detonirali bombu blizu prestonice Ankare.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.