Wikipedia

U Iranu uhićeni teroristi koji su planirali napad na vjerske centre

Autor: Hina

Ministar za obavještajnu djelatnost Seyyed Mahmoud Alavi bio je izvijestio da je "organizator i nalogodavac" napada ubijen

Iranske sigurnosne snage uhitile su pripadnike jedne skupine povezane s Islamskom državom koji su planirali bombaške i samoubilačke napade na iranske vjerske centre, objavila je u subotu državna televizija.

Djelatnici ministarstva za obavještajnu djelatnost “uspjeli su uhititi skupinu povezanu s Daeshom (Islamska država) koja je imala namjeru izvršiti terorističke operacije u vjerskim centrima, te su zaplijenili eksploziv i opremu za samoubilačke napade”, priopćila je televizija.

Do uhićenja je došlo nakon što je Iranska revolucionarna garda ispalila projektile iz zapadnog Irana u istočnu Siriji, ciljajući baze Islamske države koja je preuzela odgovornost za dvostruki napad u kojem je 7. lipnja u Teheranu poginulo 18 ljudi. Napad je izvršen na parlament i na mauzolej imama Homeinija.

Iranska glasila objavila su nekoliko dana nakon tih napada da se nastavlja potraga za odgovornima, dodajući da je uhićeno i ubijeno više desetaka džihadista, pripadnika skupine Islamske države (IS) i s njom povezanih osoba.

Ministar za obavještajnu djelatnost Seyyed Mahmoud Alavi bio je izvijestio da je “organizator i nalogodavac” napada ubijen.

Policija je odmah ubila i petoricu napadača.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.