Wikimedia Commons

TRUMPU STIŽU ČESTITKE IZ CIJELOG SVIJETA: Orban oduševljen: ‘Kako dobre vijesti!’ Njemačka: ‘Nemamo pojma što će on raditi!’

Autor: Dnevno.hr

"Upravo shvaćamo da nemamo pojma što će ovaj američki predsjednik raditi ako glas ljutnje uđe i prevlada u uredu najmoćnijeg čovjeka na svijetu", kazao je Roettgen.

Novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu  stižu čestitke političara iz cijelog svijeta. Na pobjedi je Trumpu čestitao i mađarski premijer Viktor Orban koji je izrazio oduševljenje njegovom pobjedom. “Kako dobre vijesti. Demokracija je još živa”, napisao je Orban na svojoj Facebook stranici.

Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz rekao je da će Trump otežati posao Europskoj uniji. “Moramo poštovati budućeg predsjednika Sjedinjenih Država… nadam se da ćemo uspjeti pronaći prostor za suradnju”, kazao je Schulz.

Visoki dužnosnik konzervativne stranke njemačke kancelarke Angele Merkel, Kršćansko-demokratske unije Norbert Roettgen  izjavio kako njemačka vlada nije sigurna što će republikanac Trump napraviti ako pobijedi na izborima, prenosi radio  Deutschlandfunk.

“Upravo shvaćamo da nemamo pojma što će ovaj američki predsjednik raditi ukoliko glas ljutnje uđe i prevlada u uredu najmoćnijeg čovjeka na svijetu”, kazao je Roettgen.

Ruski predsjednik Vladimir Putin prvi je strani državnik koji je čestitao Donaldu Trumpu na pobjedi u predsjedničkim izborima SAD-a.

Putin je u telegramu uz čestitku istaknuo nadu u dobar posao i odnose Rusije i Amerike. Putin je uvjeren da će se dijalog Moskve i Washingtona odvijati u interesima i Rusije i SAD-a. Izrazio je nadu da će se rusko-američki zajedničkim naporima obje strane izvući iz aktualne krize, javio je RT.

>>> Putin je prvi čestitao Trumpu!




>>> Simpatizeri Hillary Clinton uporno šire internetom jednu Obaminu rečenicu o Trumpu…

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.