wikimedia

TRUMP UDARIO NA KULTURU SMRTI, LIBERALI BJESNE Ukida ‘besplatnu’ kontracepciju!

Autor: Vjera/ Hina

Ništa od kulture smrti u Americi!

Administracija Donalda Trumpa je u petak poništila odredbu zakona “Obamacare” koja je obvezivala poslodavce na povrat novca za kontracepciju u sklopu zdravstvene zaštite njihovih djelatnika.Ta mjera proširuje izuzeće, već odobreno vjerskim institucijama, na sva trgovačka poduzeća.

Novi propis “proširuje izuzeća radi zaštite moralnih uvjerenja određenih entiteta i pojedinaca čija zdravstvena pokrivenost podliježe nalogu Obamacarea u vezi kontarcepcije”, precizira američko ministarstvo zdravstva. Naime, do sada su milijuni Amerikanki  dobivale povrat novca za kontracepciju od poslodavaca prema zakonu o zdravstvenom osiguranju predsjednika Baracka Obame, čije je ukidanje obećao Donald Trump. Riječ je o o sklandaloznom zakonu koji promiče kulturu smrti i koja je od svog stupanja na snagu bila osporavana.

Nakon duge pravne bitke, Vrhovni sud Sjedinjenih Država je 2014. dao za pravo dvjema tvrtkama koje su se, zbog svojih vjerskih uvjerenja, odbile pridržavati zakona Obamacare o nekim kontracepcijskim sredstvima.

U svibnju je Donald Trump potpisao uredbu o vjerskoj slobodi kojom je naložio svojoj administarciji da uzme u obzir “prizive savjesti” u pogledu kontracepcije.

ZBOG OVOG ĆE GA JOŠ VIŠE MRZITI! Trump stao u obranu života!




Autor:Vjera/ Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.