Trump u Meksiku, Clinton rekordno nepopularna

Autor: HRT/I.G.

Clinton i Trump najnepopularniji su predsjednički kandidati u američkoj povijesti: prije njih tu je 'čast' imao George H. W. Bush o kojem 1992. dobro mišljenje nije imalo 53 posto Amerikanaca.

Tijekom neočekivanog trosatnog posjeta Meksiku na poziv meksičkog predsjednika Enriqueua Pena Nieta, Trump je razgovarao s Nietom u njegovoj rezidenciji Los Pinos gotovo sat vremena.

Razgovarali smo o zidu na granici , nismo razgovarali o tome tko će zid platiti, to će biti kasnije, ovo je bio jako preliminaran sastanak. Ovo je bio izvrstan sastanak, rekao je Trump na konferenciji za novinare, prenosi Reuters.

Objasnio je da bi zid mogao zaustaviti ilegalno kretanje ljudi, droge i oružja i dodao da je sigurna granica suvereno pravo i u uzajamnom interesu.

Ilegalna imigracija problem je za Meksiko kao i za nas, rekao je. Droge su strašan problem za Meksiko kao i za nas. To nije jednosmjerna ulica, prenosi France Presse.

I Trump i demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton rekordno su nepopularni u američkoj javnosti, po novom ispitivanju javnog mnijenja.

Iako i dalje vodi u predizbornim anketama, dobro mišljenje o njoj nema 59 posto registriranih birača, dok dobro mišljenje o Trumpu nema 60 posto birača, po ispitivanju Washington Posta i ABC Newsa. S druge strane, dobro mišljenje o Clinton ima 38 posto ispitanika, a o Trumpu 37 posto.

Kad se promatra cjelokupna odrasla američka populacija, dobro mišljenje o Clinton nema 56 posto Amerikanaca, dok je 41 posto s njome i dalje zadovoljno. To je pad od šest postotnih bodova u tri tjedna i njezin najgori rezultat u 25 godina koliko je aktivna u javnom životu.

Slaba utjeha može joj biti da Donald Trump stoji još gore. Trump je već dugo najomraženiji predsjednički kandidat: 63 posto Amerikanaca o njemu nema dobro mišljenje, a 35 posto ima. No u lipnju je stajao i gore (70 prema 29 posto).

Clinton i Trump najnepopularniji su predsjednički kandidati u američkoj povijesti: prije njih tu je ‘čast’ imao George H. W. Bush o kojem 1992. dobro mišljenje nije imalo 53 posto Amerikanaca.

Autor: HRT/I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.