Screenshot

Trump tvrdi da je ‘uglavnom riješio’ problem sjevernokorejskoga nuklearnog oružja

Autor: Hina

Američki predsjednik Donald Trump u petak je izjavio da je “uglavnom riješio” problem sjevernokorejskoga nuklearnog oružja, kazavši da je uspostavio izravnu liniju komunikacije s Kim Jong Unom.

“Riješio sam ovaj problem, ovaj problem je uglavnom riješen”, kazao je novinarima u Bijeloj kući.

“Dao sam mu izravni broj telefona na koji me može nazvati ako bude bilo kakvih poteškoća…, ja mogu njega nazvati, dakle u kontaktu smo. To je jako dobro”, rekao je Trump.

Nakon kritika koje su uslijedile proteklih dana, Donald Trump je ustvrdio da je povijesni sastanak s Kim Jong Unom, održan 12. lipnja, omogućio pokretanje “značajnog procesa provjere” uklanjanja sjevernokorejskog arsenala.

Na pitanje novinara o kršenju ljudskih prava u Sjevernoj Koreji, Trump je odgovorio: “Ne želim da nuklearno oružje uništi vas ili vašu obitelj”.

“Kad sam stigao onamo, ljudi su mislili da ćemo vjerojatno zaratiti sa Sjevernom Korejom”, kazao je. Mislili su “da će Trump, kad stigne onamo, početi posvuda bacati bombe. A bilo je upravo suprotno.”

“Odsad imamo jako dobar odnos sa Sjevernom Korejom “, ponovio je više puta američki predsjednik u razgovoru za Fox News.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.