Screenshot Youtube

Trump u Bijeloj kući: ‘Prvi put vidim Obamu uživo’ (VIDEO)

Autor: Dnevno.hr

Nakon pobjede Trumpa stvari između Obame i novog predsjednika su se smirile.

Novi američki predsjednik Donald Trump stigao je u četvrtak oko 17 sati po našem vremenu u Bijelu kuću sa suprugom Melaniom gdje ih je dočekao dosadašnji predsjednički par Barack i Michelle Obama.

Sastanak Baracka Obame i Donalda Trumpa trebao je trajati 10-15 minuta, no trajao je sat i pol vremena, a Trump se pohvalio kako je mogao trajati i dulje. Trump je kazao i kako je ovo prvi susret uživo s Obamom

Trump je izjavio kako poštuje predsjednika i nazvao ga sjajnim čovjekom, a Obama je rekao kako je glavni prioritet glatka primopredaja vlasti, kako bi Trump mogao biti uspješan predsjednik.

 “Ako on uspije, država će uspjeti”, rekao je Obama.

Obama je pred kamerama rekao kako ga je ohrabrio Trumpov interes za suradnju s njegovim timom na mnogim problemima s kojima se Amerika suočava.

Spomenimo kako je odnos ove dvojice političara bio iznimno napet. Trump nije štedio Obamu u kampanji, a Obama je podržavao Clinton.

Da će se stvari smiriti vidjelo se po smirujućem Obaminom tonu u četvrtak ujutro kada je rekao kako su ga Trumpove riječi na pobjedničkom govoru uvelike ohrabrile.

“Svi su razočarani kad njihova strana izgubi na izborima. Ipak, na kraju svega moramo zapamtiti kako svi pripadamo istom timu. Nismo prije svega demokrati i nismo prije svega republikanci, prije svega smo Amerikanci i veliki patrioti. Svi želimo ono što je najbolje za našu zemlju. To sam čuo o govoru gospodina Trumpa sinoć, a to sam čuo i kad sam s telefonski razgovarao”, izjavio je Obama.

 

Autor: Dnevno.hr