Epa

Trump rasističkim uvredama ponovno šokirao svijet

Autor: Hina

Američki mediji trebali bi se natjecati za osvajanje "nagrade za lažne vijesti", predložio je američki predsjednik Donald Trump, 'ispalivši' još jednu salvu komentara na negativan način na koji mediji prate njegov predsjednički mandat

“Trebali bismo organizirati natjecanje u tome koja tv mreža, uključujući CNN, a isključujući Fox, na najnečasniji, najkorumpiraniji i najnetočniji način politički pokriva mandat svojeg omiljenog predsjednika, mene”, napisao je Trump na Twitteru, ne kritizirajući pritom omiljenu tv-mrežu Fox.

“Nitko od njih ne valja. Pobjednik bi trebao osvojiti NAGRADU ZA LAŽNE VIJESTI”, tweetao je Trump. Nije poznato jesu li neki poseban članak ili izvješće potaknuli takvu reakciju. Trump već godinama redovito kritizira medije zbog načina na koji prate njegov poslovni i privatni život. Tijekom prošlogodišnje izborne kampanje rutinski je napadao tv-mreže, novine, čak i novinare poimence. U ponedjeljak je američki predsjednik imao još jedan “biser” zbog kojega su ga mnogi kritizirali.

Tijekom svečanosti odavanja počasti veteranima iz indijanskoga plemena Navajo, Donald Trump je senatoricu Elizabeth Warren koja je indijanskog porijekla, neumjesno nazvao “Pocahontas”.

“Želim vam zahvaliti jer vi ste veoma, veoma poseban narod. Vi ste ovdje duže nego bilo tko od nas. Premda, mi imamo zastupnicu u Kongresu koja je ovdje već dugo… dulje od vas, a zovu je Pocahontas”, rekao je Trump veteranima na svečanosti.

Warren je rekla kako ne može povjerovati da je Trump izjavio takvo nešto te da smatra kako se radi o običnom odvlačenju pažnje od drugih važnijih pitanja. “On je stajao ondje, na svečanosti odavanja počasti Indijancima, ljudima koji su sve riskirali da bi spašavali američke živote, živote predstavnika drugih naroda, naših saveznika tijekom Drugoga svjetskog rata…, na svečanosti odavanja počasti uistinu nevjerojatnom narodu. A predsjednik Trump nije uspio odoljeti da tu ceremoniju ne pretvori u rasističko vrijeđanje”, kazala je Warren.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.