Epa

TRUMP PRIJETI EU: ‘Europska unija je jako, jako nepravedna prema Sjedinjenim Državama’

Autor: Hina

'Imam puno problema s Europskom unijom i to bi se moglo pretvoriti u nešto jako veliko s tog stajališta, sa stajališta trgovine', naveo je američki predsjednik

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je da će odgovoriti Europskoj uniji zbog njezine, kako je ocijenio, “jako nepravedne” trgovinske politike prema Sjedinjenim Državama.

Trump je zatražio strožu provedbu trgovinskih pravila i prošli tjedan potpisao zakon o uvođenju 30-postotnih carina na uvozne solarne ploče.

“Imam puno problema s Europskom unijom i to bi se moglo pretvoriti u nešto jako veliko s tog stajališta, sa stajališta trgovine”, rekao je u intervjuu za britansku televizijsku kuću ITV koji će biti objavljen kasnije u nedjelju.

“Naši proizvodi ne mogu ući. To je jako, jako teško. A oni ipak šalju svoje proizvode nama, bez poreza, uz jako malo poreza. To je jako nepravedno.”

“Oni uz to nisu jedini. Mogao bih imenovati mnoge zemlje i mjesta koja to čine. Ali Europska unija je jako, jako nepravedna prema Sjedinjenim Državama. I mislim da će to biti na njihovu štetu.”

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.