Flickr

Trump izabrao Sessionsa za državnog odvjetnika, tko će biti na čelu CIA-e?

Autor: dnevno.hr

Izabravši Sessionsa za državnog odvjetnika, Trump će nagraditi lojalista čije su krajnje desne i ponekad zapaljive izjave o imigraciji bile slične njegovim

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump navodno je odlučio da će senator Jeff Sessions biti državni odvjetnik, zastupnik Mike Pompeo direktor CIA-e, a general Mike Flynn savjetnik za nacionalnu sigurnost, izvijestio je Reuters. Dužnosnik blizak Trumpu, koji je želio ostati neimenovan, rekao je da će ta imenovanja biti formalno objavljena kasnije tijekom dana.

Izabravši Sessionsa za državnog odvjetnika, Trump će nagraditi lojalista čije su krajnje desne i ponekad zapaljive izjave o imigraciji bile slične njegovim, izvijestio je HRT. Sessions (69) se protivi bilo kakvoj mogućnosti da ilegalni imigranti dobiju državljanstvo i otvoreno je podržavao Trumpovo obećanje da će sagraditi zid na granici s Meksikom.

Vojni veteran, Sessions je član senatskog Odbora za oružane snage i predsjednik njegova Pododbora za strateške snage. Član Kongresa već 20 godina, mogao bi ipak naići na otpor Senata. Godine 1986., Sessions je, naime, postao tek drugi kandidat u 50 godina koji nije potvrđen za saveznog suca zbog svojih rasističkih izjava.

Autor: dnevno.hr