Flickr

TKO JE DONALD TRUMP? Bogati konzervativni ekscentrik koji je uplašio svjetsku elitu!

Autor: dnevno.hr

Donald Trum novi je predsjednik SAD-a.

Donald John Trump Sr. desetljećima hara SAD-om i globalnom showbizz scenom kao korporatist, krupni poduzetnik, investitor i kontroverzni ekscentrik, a sada i, prema prvim rezultatima, predsjednik SAD-a. Iako njegov prilično provokativan populizam neke doista čudi, ta taktika zapravo nije ništa čudno niti novo u osobnom PR-u. Današnja retorika priskrbila mu je kultni status jedine prave oporbe američkom ekspanzionizmu i korporatizmu.

Izuzev prilično eksponirane izjave o zabrani ulaska za muslimane, koja je tipično praksi „mainstream“ novinara izvučena iz konteksta, ovaj njemački Šveđanin (kako si sam tepa u svom bestseleru „Trump: The Art of the Deal“) plijenio je pozornost gostovanjem kod isto tako kontroverznog i bučnog „teoretičara urota“ Alexa Jonesa. Etiketirani dvojac je uz brojne obostrane pohvale zaključio da su upravo alternativni mediji najzakinutiji u spektru, a epiteti su uključivali „autentičnost“ i „originalnost“. Tada su načeli tematiku Hillary Clinton koja je vrlo skoro postala glavna Trumpova meta. „Ona je krivac za sve trenutne probleme, ona i njezina politika. Pa pogledajte što je napravila u Libiji, što se događa u Siriji. Tu je i Egipat, ma totalni kaos… Ona je jedan od najgorih, ako ne i najgori, državnih tajnika u povijesti zemlje!“

„Zamislite, priča kako sam ja opasan. Ona koja je pobila stotine tisuća ljudi sa svojom glupošću“, govorio je ranije Trump o svojoj protukandidatkinji na predsjedničkim izborima, tijekom čije ju je kampanje redovito dodatno “častio” negativnim komentarima.

>>> ZORAN METER: ‘Pobijedit će Donald Trump!’

Trumpovo bogatstvo

O njegovom bogatstvu dosta toga je javno prezentirano – Trump organizacija, trgovina i obnova nekoć kultnih nekretnina, Trump Tower, dionice, licenca Miss Universe, sportske akvizicije… Osim brendiranja vlastitog lika i djela, javnost ga je najviše prepoznala u NBC-evom showu „The Apprentice“, gdje je kroz vrlo oštar korporativni pristup osobno birao kandidata za jedno od visokopozicioniranih menadžerskih pozicija u svom carstvu. Kroz četrnaest godina postao je jedno od najplaćenijih TV lica u povijesti s utrškom većim od dvjesto milijuna dolara. Suradnja je završena nakon Trumpovih izjava o imigrantima.

Nije uvijek bio uspješan. Bankrotirao je četiri puta, ali se svaki put nakon restrukturiranja podigao na noge. Forbes mu bogatstvo procjenjuje na četiri milijarde dolara, a Bloomberg na 2,9 milijardi.

Čime je ‘zažuljao’ elitu?

Donald Trump eliti je zasmetao jer je otvoreno raskrinkao naprasnu islamizaciju zapadnog svijeta s ciljem huškanja ‘naroda protiv naroda’ s ciljem kaosa, nadalje raskrinkao je i lažne terorističke napade koji služe isključivo oduzimanju ljudske slobode, ali i medije za koje je otvoreno rekao da lažu, manipuliraju i zamagljuju stvarnost u korist elite. Također, on je izravno napao farmaceutsku industriju rekavši da ‘naša djeca nisu konji da ih cijepimo uvijek i stalno’, ali i dodao da je smanjenje cjepiva nužno kako bi spriječili porast autizma kod djece. Jasno je upozorio roditelje svijeta da je veza između autizma i cijepljenja itekako stvarna i da ih elita drugim riječima ubija.

>>> ELITA DRHTI! DONALD TRUMP OTVORENO: ‘Djeca nam boluju od autizma, PRESTANITE masovno cijepiti djecu, oni nisu konji!’

Privatan život

Donald Trump rođen je 14. lipnja 1946. kao četvrto od petero djece trgovca nekretninama Fredericka Trumpa ml. i njegove supruge Mary Anne MacLeod (1912. – 2000.). Podrijetlom su sa škotskog ostoka Lewis. S očeve strane, baka i djed su mu bili Frederick Trump i Elisabeth Christ iz Kallstadta u regiji Pfalačka (tada dio kraljevine Bavarske), koji su odselili u Ameriku. I otac proizvođač kečapa Henry John Heinz, vodi porijeklo iz istog grada, a njegova majka Charlotte Luise je djevojački Trump. U jednom intervjuu Trump je ponosno istaknuo svoje njemačko porijeklo. Međutim, Trump je 1987. u svojoj autobiografskoj knjizi “Vještina dogovora” (The Art of the Deal) tvrdio da je njegov djed porijeklom iz Švedske, čime je nastavio fikciju svojeg oca iz vremena Drugoga svjetskoga rata.

Donald je pohađao vojnu akademiju New York gdje je živio u internatu. Tamo je iskazao iznimna sportska dostignuća. Nakon toga studirao je ekonomiju na Sveučilištu Fordham u New Yorku od 1964. do 1966. a od 1966. do 1968. pohađao je prestižnu školu Wharton u Philadelphiji, gdje je i diplomirao. Tamo se Trump nije posebno isticao, niti je sudjelovao na tada masovnim i “popularnim” demonstracijama protiv rata u Vijetnamu. Umjesto toga, već tada je slijedio svoj “zacrtani” cilj da postane “kralj nekretnina” u New Yorku, u kojem je i kupio prve kuće i renovirao ih.

Oženio se 1977. češkom manekenkom Ivanom Marijom Zelnčkovom. Iz tog braka rođeni su njegovi sinovi Donald mlađi, zvani Don (1977.) i Eric (1984.) kao i kćerka Ivanka (1981). Razveli su se 1992. godine. Trump se kratko viđao s Carlom Bruni. Od 1993. do 1996. bio je oženjen glumicom Marlom Maples, s kojom ima kćerku Tiffany (1993). Od 2005. Donald je oženjen s manekenkom slovenskog porijekla Melanijom rođ. Knauss. Na vjenčanju s Melanijom među uzvanicama je bila i Hillary Clinton. Njihov zajednički sin Barron William rođen je 2006. godine. Njegovi najstariji sinovi Don i Eric kao i kćerka Ivanka danas su na vodećim pozicijama obiteljskog koncerna The Trump Organization. Ivanka Trump gradi karijeru kao model. Donald Trump ima i sedmero unučadi.

Autor: dnevno.hr