Flickr

Tillerson: Rat protiv džihadista još nije gotov!

Autor: Hina

"Borimo se s ostatcima ISIL-a u Iraku i u Siriji te ćemo i dalje sudjelovati u humanitarnim naporima kako bismo pomogli građanima koji trpe grubu okupaciju", rekao je američki general Paul Funk

Sjedinjene Države su u petak izrazile zadovoljstvo zbog “presudne” pobjede arapsko-kurdskih snaga u Raqqi uz potporu međunarodne koalicije, upozorivši ipak da rat protiv džihadista nije gotov.

“Oslobađanje Raqqe je presudna faza u međunarodnoj borbi sa skupinom Islamskom državom (IS)”, istaknuo je u priopćenju američki državni tajnik Rex Tillerson. No “gubitak Raqqe” (koji je pretrpio IS) ne znači da je naša borba s IS-om gotova”, upozorio je Tillerson.

“Međunarodna koalicija će se i ubuduće oslanjati na sve elemente državne vlasti – vojsku, obavještajnu službu, diplomaciju, gospodarstvo, redarstvo – te na snagu naših zajednica, sve dok se svi Sirijci ne oslobode IS-ova nasilja i dok ne budemo sigurni da on više neće izvoziti svoj teror diljem svijeta”, dodao je državni tajnik.

Skupina IS je zauzela Raqqu, na sjeveru Sirije, 2014. i pretvorila je u svoje uporište. Sirijske demokratske snage (SDF), kurdsko-arapski savez koji Washington podupire, ovog tjedna su oslobodile grad nakon četveromjesečne borbe.

“Borimo se s ostatcima (IS-a) u Iraku i u Siriji te ćemo i dalje sudjelovati u humanitarnim naporima kako bismo pomogli građanima koji trpe grubu okupaciju”, rekao je pak u priopćenju američki general Paul Funk, zapovjednik međunarodne koalicije koju predvodi SAD. “Čeka nas još jedna teška borba”, zaključio je.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.