EPA

TEŠKE OPTUŽBE: Je li Gadafi financirao Sarkozyjevu predsjedničku kampanju?

Autor: Hina

Ni Sarkozy niti njegov odvjetnik nisu javno komentirali zadnje događaje u istrazi koja je počela prije pet godina

Francuski istražitelji u srijedu drugi dan zaredom ispituju bivšeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja na temelju optužbe da je izbornu kampanju 2016. financirao novcem nekadašnjeg libijskog vođe Moamera Gadafija.

Sarkozyja, francuskog predsjednika između 2007. i 2012., Reutersov novinar vidio je kako s odvjetnikom odlazi u automobilu iz svojega doma te ulazi u ured istražitelja koji ga je ispitivao u utorak.

Početak drugog dana ispitivanja potvrdio je drugi izvor blizak istrazi koji je rekao da je ispitivanje počelo u 8 sati po lokalnom vremenu.

Ni Sarkozy niti njegov odvjetnik nisu javno komentirali zadnje događaje u istrazi koja je počela prije pet godina. No 63-godišnji Sarkozy prije je optužbe nazvao “groteskom” i “manipulacijom”.

Pravosudna istraga počela je 2013.  nakon što je internetski list Mediapart objavio tvrdnje francusko-libanonskog poslovnog čovjeka Ziada Takieddinea, da je prebacio 5 milijuna eura od bivšeg šefa obavještajne službe Abdulaha Senusija šefu Sarkozyjeve kampanje.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.