Screenshot / Youtube
Screenshot / Youtube

TALAČKA KRIZA U ARMENIJI:Naoružani napadači upali u policijsku postaju, drže taoce i tvrde ‘Ovo je državni udar’ VIDEO)

Autor: M.M.

Armenska sigurnosna služba navodi da su u tijeku pregovori s naoružanim osobama kako bi se one mirno predale armenskim vlastima.

U nedjelju ujutro skupina naoružanih muškaraca zauzela je policijsku postaju u glavnom  gradu Armenije Yerevanu te navodno traže ostavku vlade.

Jedna je osoba ranjena, a naoružana grupa drži i zasad nepoznat broj taoca

Armenska Služba državne sigurnosti odbacila je lažne navode da je ovaj napad “ustanak”.

Prema pisanjima tamošnjih medija, među taocima u zgradi nalazi se i šef lokalne policije. Armenska policija oslobodila je dvojicu koji su se nalazili u zgradi policije

“Danas je grupa naoružanih osoba upala na teritoriju armenske policijske patrole i inspekcije i, pod prijetnjom nasiljem, tamo drži kao taoce zarobljene ljude”, navodi se u priopćenju,a prenose agencije.

Također piše da opozicijske pristalice šire lažne informacije putem medija i društvenih mreža tvrdeći da je počeo oružani ustanak i zauzimanje institucija.

Armenska sigurnosna služba navodi da su u tijeku pregovori s naoružanim osobama kako bi se one mirno predale armenskim  vlastima.

Pristalice opozicijskog vođe Jiraira Sefiliana, koji je uhićen 20. lipnja i optužen za organiziranje kriminalne grupe,objavile su da “namjeravaju promijeniti situaciju u Armeniji ” putem “oružanog ustanka”, navedeno je u priopćenju popzicijske grupe opozicione grupe.

“Već smo zauzeli jednu od osnovnih policijskih baza uArmeniji i kontroliramo  četvrt Erebuni na jugu prijestonice”, agencija.

Autor: M.M.

ZADNJE VIJESTI