screenshot/Twitter
screenshot/Twitter

SVJEDOK OPISAO DETALJE NAPADA: Terorist zgazio djevojčicu pa izvadio pušku…

Autor: T. P.

"Vidio sam ga da vadi telefon, pomislio sam u tom trenutku da je to bio samo nesretan slučaj, a onda sam vidio da izvlači pištolj...", počinje svoju priču bankar.

Nader El Shafei bivši je bankar iz Kaira koji je u Nici boravio na godišnjem odmoru te je ondje svjedočio stravičnom terorističkom napadu. Licem u lice suočio se sa smrću te je svoj doživljaj prepričao za NBC News. Naime, najmanje 84 ljudi je poginulo, a više od 100 ozlijeđeno u četvrtak navečer u Nici na francuskoj rivijeri kada se kamion zabio u gomilu koja je na promenadi gledala vatromet povodom proslave francuskog nacionalnog praznika Dana Bastilje.

Pri naletu kamiona na gomilu nedaleko od koje je bio i ovaj egipatski svjedok, El Shafei je stao ispred pomahnitalog vozila i počeo mahati prema vozaču:

“Mahao sam vozaču da se zaustavi da je djevojčica ispod kamiona”, rekao je potreseni bankar te dodao:

“Vidio sam ga da vadi telefon, pomislio sam u tom trenutku da je to bio samo nesretan slučaj, a onda sam vidio da izvlači pištolj. Izvukao ga je i tada sam shvatio da nešto nije u u redu … i onda sam vidio policiju koja je krenula pucati”, rekao je El Shafei kojemu je policija potom signalizirala da se skloni te su i svi oko njega počeli bježati.

“Nisam se mogao pokrenuti. Sledio sam se”, napominje ovaj svjedok.

“Pet minuta prije svega ovoga mislio sam da se u ovom mirnom mjestu takva ludost ne može dogoditi. Navikao sam na sve na Bliskom istoku, ali nikada nisam bio blizu tako nečemu. Rekao sam svojim prijateljima da sada ne možemo ići u Europu kako bismo izbjegli Bliski istok. Sada se Bliski istok može dogoditi bilo gdje”, zaključio je El Shafei.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI