screenshot/YouTube

Supertajfun Haima odnio 12 života na Filipinima (VIDEO)

Autor: T. P.

Nakon Filipina tajfun Haima će se uz postupno slabljenje uputiti prema jugoistoku Kine.

Prije nekoliko dana, u nedjelju 16. listopada sjever Filipina je pogodio tajfun četvrte kategorije (Sarika), dok je sada sjever zemlje pogodio opasniji i jači tajfun nazvan Haima. Riječ je o supertajfunu pete kategorije koji je Filipine poharao s obilnim kišama i udarima vjetrova do 225 kilometara na sat, čime je uništeno je i potopljeno između 50.000 i 60.000 hektara rižinih polja.

U naletu tajfuna poginulo je najmanje 12 osoba, a filipinske su vlasti poručile da se procjenjuju štete na infrastrukturi i da su tisuće hektara poljoprivrednog zemljišta u sjevernim pokrajinama uništene.

Podsjetimo, prije tri godine, početkom studenog 2013., južni dio Filipina pogodio je supertajfun pete kategorije (Haiyan). Na njegovu se udaru našao veliki grad Tacloban koji je bio potpuno poplavljen. Tada je poginulo više od 5 tisuća ljudi. Nakon Filipina tajfun Haima će se uz postupno slabljenje uputiti prema jugoistoku Kine.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.