youtube

Spalili izbjeglički centar jer nije bilo dovoljno Nutele!

Autor:

Nije vic, niti preuzeto s news bara. O tome su izvijestili Bild u Njemačkoj, Daily mail u Engleskoj, i brojni drugi mediji, a vijest su poslale i agencije. Požar se dogodio 7. lipnja, ali tek pred nekoliko dana je na suđenju podmetačima otkriveno kako je došlo do velikog požara koji je posve uništio izbjeglički centar u Düsseldorfu.

Nezadovoljstvo stanovnika imigrantskog centra time što nisu dobili čokoladice je dovelo do podmetanja požara u kojem je sudjelovao veći broj imigranata. Prvokrivljeni je 27-godišnji Alžirac kojeg mediji imenuju Adel D., optužen za podmetanje požara i izazivanje teških tjelesnih ozljeda. Marokanac Mohammed B. je, prema optužnici, bio suučesnik i pozivao je i ostale imigrante da podmeću vatre, čemu su se neki odazvali. 26 ljudi je ozlijeđeno u požaru. Od izbjegličkog centra “s pet zvjezdica” i bazenom, koji je prije dolaska “imigranata” služio kao kongresni centar, nije ostalo ništa. Samo od početka ove godine je policija čak 89 puta morala intervenirati u tom izbjegličkom centru, koji je bio dom za 280 “sirijskih izbjeglica”, uglavnom pridošlih iz Maroka i Alžira.

Olaf Lehne, šef njemačkog pokrajinskog Crvenog križa, kaže da je to zato jer ih je jako naljutilo to što nije bilo dovoljno gumenih bombona, čokoladica – i Nutele. Sve se naime događalo tijekom mjeseca ramazana, kad muslimani ne smiju jesti od izlaska do zalaska sunca. A u Njemačkoj se hrana poslužuje danju. Pa se tako desio mali kulturološki nesporazum: tijekom dana su “imigrantima” iz Maroka i Alžira – usput rečeno, država u kojima nema nikakvog političkog nasilja, niti rata, niti bilo čega od čega bi itko trebao bježati – posluživali (besplatno, naravno) čokolade, slatkiše, i Nutelu, ali nakon zalaska sunca više ne. Izbili su nasilni prosvjedi imigranata koji stvarno više nisu mogli trpjeti takav rasizam i nedostatak razumijevanja za svoju kulturu, a Bild kaže da su vikali da “nema dovoljno Nutelle, gumenih bombona, i čokolade”. Kako Nutela nikako nije stizala, odlučili su spaliti izbjeglički centar.

Pored navedenog dvojca za paljevinu su optuženi 16 – godišnji Marokanac, 21 godišnji Alžirac i 24-godišnji Sirijac. 21-godišnji Alžirac je otprije poznat njemačkoj policiji kao serijski kriminalac, i do sad je već 35 puta uhićen zbog razbojništva, pljački, i krađe auta – a sve je to skupio od listopada 2015. Pokazalo se i da je prvooptuženi Alžirac, Adel D., prethodno već uhićen zbog pljačke u Essenu, a poznat je i talijanskoj policiji, odakle je došao u Njemačku. Unatoč tome, nitko ih nije poslao doma po kratkom postupku, niti ih strpao u zatvor. Jer oni su – izbjeglice.

27-godišnji Mohamed B. je pak uhićen odmah nakon izbijanja požara – ali je pušten na slobodu i sad živi kao “izbjeglica” u drugom centru za invazijske trupe, također u Dusseldorfu. Tužitelj Martin Stücker je rekao medijima da je pušten na slobodu jer je njegov odvjetnik uspio uvjeriti suca da ne postoji mogućnost od bijega, “jer je on ionako već izbjeglica i nema gdje drugdje otići”. To ne treba čuditi kad se zna da je ovih dana u Engleskoj na slobodu pušten i 15-godišnji imigrant koji je silovao petogodišnjeg dječaka.

Dakle, radi se o društvu provalnika, kriminalaca, i palikuća, ali oni neće biti protjerani. Zašto? Jer ne samo da su njemački i europski zakoni o azilu posve nakaradni, pa ga u praksi može dobiti svatko uz jedini uvjet da nije bijele boje kože i da nije kršćanin (Ukrajincima, čija je zemlja STVARNO u ratu, se u pravilu ne odobrava azil!) već ne postoji zakonska mogućnost da se nekog protjera iz Njemačke kad je jednom tamo! Čak i ako mu azil nije odobren, i čak i ako je notorni kriminalac, silovatelj i palikuća.

Zašto? Jer zemlje koje šalju najviše izbjeglica iste ne žele primiti nazad! Većina izbjeglica ionako dolazi bez ikakvih papira, pa deportacija nije moguća – jer nitko ne zna gdje ih deportirati, osim evenetualno u Tursku koja ih ne želi. A kod Marokanaca je još gore! Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Ralf Jäger, iz socijaldemokratskog SPD-a koji vlada Njemačkom zajedno s kvazikonzervativnim i pseudodemokršćanskim CSU-om Angele Merkel, kaže kako je slanje uljeza iz Sjeverne Afrike natrag doma povezano s “ogromnim teškoćama”, jer su njihove domicilne zemlje “potpuno nekooperativne”. On je rekao da bi, prema sporazumu koji su Nijemci ispregovarali s vladom Maroka, trebalo punih 25 godina da se svi Marokanci koji trenutno žive u toj pokrajini a nije im odobren azil – samo toj pokrajini, ne čak cijeloj njemačkoj – vrate u Maroko. Maroko, kaže on, prihvaća natrag samo one koji doputuju u Maroko iz Njemačke letom marokanske zračne kompanije, i to samo redovnim. Čarter letovi ne dolaze u obzir. A čak i tada, dozvoljeno je slati samo četvoricu “povratnika” po jednom letu. Što znači da bi Nijemcima trebale tisuće i tisuće letova da sve Marokance vrate kući, a letovi za Maroko nisu baš svakodnevni.

Tako Njemačka ima izbor, hoće li kriminalce, serijske razbojnike i palikuće iz zemalja u kojima nema rata, pa ni nekog posebnog siromaštva, ostaviti u Njemačkoj kao ilegalne imigrante, ili će im dati azil pa će biti legalni imigranti. Treće mogućnosti – nema.

Autor: