ŠOKANTNO: Kakvim su to oružjem Rusi u nekoliko sekundi uništili selo puno ISIL-ovaca? (VIDEO)

Autor: S. Vučković

Rusi tvrde da su u Siriji koristili novo oružje, a to potvrđuju i zastrašujućom snimkom. Naši sugovornici sa "ratnim stažom", kao i brojni poznavatelji oružja, ne mogu se složiti...

Ruska vojska navodi kako je novim oružjem selo puno ISIL-ovaca uništila u svega nekoliko sekundi. Većina hrvatskih branitelja kaže kako nije u pitanju “novo oružje” već kiša svijetlećih metaka ispucana iz protuavionskog topa. Ipak, jedan od njih, bivši pripadnik komandosa, potvrđuje riječi Rusa i kaže: “Da, riječ je o laserskom oružju novog doba”. Jedan od naših sugovornika sa ratnim iskustvom, sljedećeg je mišljenja: “U početku jesu svijetleći meci, ali ovo što je jednolična svjetlost, nisu sigurno. Nema šanse da tako brzo ispaljuje metke i da se dobije jedna neprekinuta linija. Po zvuku bih rekao da je nešto na bazi struje ili slično”. Jedan vukovarski branitelj komentirao je ovako: “Ovo izgleda kao obojan mlaz vode. Ne vidi se kakvu štetu nanosi. Protuavionac ipak ima isprekidan rafal i vidi se razmak. Ne znam što je ovo….” Znate li vi?

 

 

I dok se internetom pojavila ova verzija priče, s druge strane postoji dokaz da se radi o događaju koji se u SAD-u održava dva puta godišnje pod nazivom “Machine Gun Shoot”. Kolekcionari, preprodavači i zaljubljenici u oružje okupljaju se i isprobavaju moć svojeg oružja pucajući po rekvizitima – starim automobilima, drvenim kućicama i sličnome.

Ovogodišnji show održao se u travnju, a sljedeći će se održati u listopadu.

 




 

 




Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.