ŠOK! Donald Trump možda ipak neće biti predsjednik SAD-a?!

Autor: dnevno.hr

Zagovaratelji Hillary Clinton se nadaju kako su pronašli način kako stopirati Trumpov ulazak u Bijelu kuću.

Birači Hillary Clinton ne predaju se olako. Naime, iako je Donald Trump dobio predsjedničke izbore, zagovaratelji Hillary Clinton se nadaju kako su pronašli način kako stopirati Trumpov ulazak u Bijelu kuću. Riječ je o elektorskom kolegiju.

Američki predsjednički sustav se uvelike razlikuje od našega. Na američkim izborima predsjednik se ne bira izravno, nego će 19. prosinca čak 538 elektora izabrati predsjednika. U SAD-u je to puka formanost, no društvene mreže gore od komentara lijevo-liberalnih krugova. Imaju ideju kako bi se Trumpove elektore moglo nagovoriti da glasaju za Clinton.

Na stranici change.org pod nazivom “Elektorskom kolegiju: učinite Hillary Clinton predsjednicom 19. prosinca” pokrenuta je i peticija. Tako se u tekstu peticije objašnjava da, ako žele, elektori mogu glasati za drugog kandidata.A iako je u pojedinim saveznim državama takvo glasanje izričito zabranjena – jedina sankcija je novčana kazna. Autor peticije nadodaje kao bi im pristaše Clinton tu kaznu rado platili!

slika-zaslona-2016-11-11-221330

Autor još nadodaje i kako je prema privremenim rezultatima Clinton dobila veći apsolutni broj glasova. Ističe kako su za SAD veoma opasni Trumpovi ”impulzivnost, maltretiranje, lažljivost, povijest seksualnog napastovanja i nedostatak iskustva”. Također smatra kako nije sposoban za vođenje države.

Kako će se odvijati ova situacija, pokazat će vrijeme.

Autor: dnevno.hr