Screenshot / twitter

SLUŽBENA POTVRDA NJEMAČKIH VLASTI 22-godišnji Sirijac planirao je napade slične onima u Parizu i Bruxellesu

Autor: dnevno.hr

Šef istražnog ureda u Saksoniji Joerg Michaelis izjavio je da je Albakr najvjerojatnije bio inspiriran ISIL-om i da njegovo ponašanje ide toj teoriji u prilog.

Sirijski  izbjeglica koji je u ponedjeljak uhićen u Njemačkoj planirao je bombaški napad na aerodrom u Berlinu u ime  Islamska država Irak i Levant, izjavio je direktor njemačke obavještajne službe Hans-Georg Maassen.

“Dobili smo informacije od tajnih službi da je on prvobitno namjeravao napasti vlakove u Njemačkoj, ali je potom donio konačnu odluku da izvede napad na jedan od berlinskih aerodroma”, rekao je Maassen.

Iako su neki njemački mediji prošlga vikenda nagađali da je osumnjičeni, 22-godišnji Jaber Albakr planirao napad, ali ovo je bila prva službena potvrda njegovih namjera, navodi AFP.

Njemački ministar unutrašnjih poslova priopćio je da je uhićeni  izbjeglica iz Sirije planirao u Njemačkoj izvesti napade slične onima u Bruxellesu i Parizu.

“Prema onome što dosad znamo, pripreme u Chemnitzu su bile slične pripremama za napade u Parizu prošle godine i Briselu u martu”, naveo je on u priopćenju.

Šef istražnog ureda u Saksoniji Joerg Michaelis izjavio je da je Albakr najvjerojatnije bio inspiriran ISIL-om i da njegovo ponašanje ide toj teoriji u prilog.

Michaelis je na konferenciji za novinare u Dresdenu rekao da je Albakr praćen još od prošlog mjeseca.

 

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.