Flickr

SJEVERNA KOREJA OPET PRIJETI: Slijedi odmazda zbog vojnih vježbi SAD-a i Južne Koreje?

Autor: Hina

Jedanaestodnevni vojni manevri SAD-a i Južne Koreje započeli su u ponedjeljak uz pojačanu retoriku Sjeverne Koreje i Washingtona

Pjongjang je upozorio SAD da će se suočiti s oštrom kaznom ako nastavi s održavanjem zajedničkih vojnih vježbi s Južnom Korejom, prenosi u utorak dpa.

“Uslijedit će nemilosrdna osveta i kazna”, zaprijetio je glasnogovornik sjevernokorejske vojske u izjavi za službenu novinsku agenciju KCNA.

Prema njegovim riječima, “SAD će biti odgovoran za katastrofalne posljedice tih nepromišljenih agresivnih ratnih manevara, birajući vojnu konfrontaciju s Demokratskom  Narodnom Republikom Korejom (DPRK)”.

Jedanaestodnevni vojni manevri SAD-a i Južne Koreje započeli su u ponedjeljak uz pojačanu retoriku Sjeverne Koreje i Washingtona. Južnokorejski predsjednik Moon Jae Inn upozorio je Pjongjang da zajedničke vojne vježbe ne koristi kao izliku za dolijevanje ulja na vatru, poručivši da Seul “nema nikakvu namjeru da poveća napetosti” između dviju Koreja.

Istovremeno u Ženevi, sjevernokorejski diplomat Ju Yong Chol je na konferenciji o razoružanju koja se odvija pod okriljem UN-a, kazao da se sjevernokorejski “samoobrambeni” nuklearni arsenal nikada neće naći na pregovaračkom stolu.

Govoreći o “stalnim nuklearnim prijetnjama” SAD-a, Ju je kazao da su “mjere DPRK-a glede jačanja nuklearnih kapaciteta i razvoja interkontinentalnih projektila opravdana i legitimna opcija za obranu protiv tih očitih i stvarnih prijetnji”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.