Twitter

Sirijac osumnjičen za teroristički napad ubio se u zatvoru

Autor: dnevno.hr

"U noći 12. listopada 2016. godine, Jaber al-Bakir, koji je bio osumnjičeni za planiranje teškog napada, oduzeo si je život u pritvoru u zatvorskoj bolnici u Leipzigu“, navodi u se u priopćenju ministarstva.

Sirijac, osumnjičen za planiranje bombaškog napada na njemački aerodrom, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji nakon što je počinio samoubojstvo.

Glasnogovornik Ministarstva pravde Njemačke Joerg Herold kazao je za agenciju AP kako se Bakir ubio tijekom noći, te da se incident i dalje istražuje.

Istražitelji kažu kako je Bakir, koji je prošle godine stigao u Njemačku, bio povezan sa oružanom grupom Islamska država Irak i Levant (ISIL).

“U noći 12. listopada 2016. godine, Jaber al-Bakir, koji je bio osumnjičeni za planiranje teškog napada, oduzeo si je život u pritvoru u zatvorskoj bolnici u Leipzigu“, navodi u se u priopćenju ministarstva.

Jaber al-Bakir (22) uhićen je ovoga tjedna nakon dvodnevne potrage koja je uslijedila nakon otkrivanja eksploziva i druge opreme za pravljenje bombi u njegovom stanu u gradu Chemnitzu.

 

 

Autor: dnevno.hr