screenshot

Šeiku koji podučava kako ispravno ubiti homoseksualca odobrena predavanja, homofobnom pastoru zabranjen ulaz u UK

Autor: Marcel Holjevac

London je odobrio ulazak u zemlju islamskom kleriku koji će tijekom deset dana držati predavanja i govore, što financira organizacija iza koje stoji iranska vlada. Isti taj klerik je nedavno dao precizne upute kako ubiti homoseksualca. Istovremeno, homofobnom pastoru iz SAD je zabranjen ulazak u Ujedinjeno kraljevstvo, ali i brojnim "islamofobnim" novinarima

Homofobni pastor nije jedini kojem je ulazak u UK zabranjen, tu je i islamofobna novinarka Pamela Geller, koja piše o islamskom terorizmu i tome da islam predstavlja prijetnju zapadnoj civilizaciji. No, ta pravila važe samo za homofobe i islamofobe iz zapadnog civilizacijskog kruga: za islamističke propovjednike koji zagovaraju umlaćivanje homoseksualaca toljagama ili onima koji otvoreno zagovaraju terorizam i ubijanje nevjernika ta ista pravila političke korektnosti ne važe.

Šeik Hamza Sodagar, rođeni Amerikanac, koji je ove godine dao precizne upute o pet načina kako ubiti homoseksualca, će održati seriju predavanja u islamskoj školi u Londonu, u organizaciji Ahlulbayt islamske misije. Iranska vlada drži u Londonu malu neovisnu mješanu muslimansku školu, koja podučava djecu od 6 do 17 godina, u Maida Valeu u elitnom dijelu Londona, u okrugu Westminster. Škola je inače dobila prolaznu ocjenu od britanske regulatorne agencije Ofsted pred tri godine. U videu koji je stavio online, Sodagar – koji sebe vidi kao “uzor svim mladim muslimanima bilo gdje u svijetu” – je uredno objasnio kako zatući homoseksualca a da to bude halal, po islamskim pravilima.

“Za homoseksualnog muškarca, kazna bi trebala biti jedna od slijedećih pet stvari”, kaže on u videu.

“Prva – vjerojatno najjednostavnija – odsijecite mu glavu. Tako je najlakše.

Druga – spalite ga, neka izgori do smrti.

Treća – bacite ga s litice.

Četvrta – srušite na njega zid tako da umre ispod ruševina.




Peta – kombinacija navedenog.”

On je to rekao u kontekstu šire propovjedi, u kojoj je spomenuo kako je to našao proučavajući islamske svete spise, doduše, ne u smislu da osobno zagovara te metode, ali je jasno rekao da su to propisane metode, i spomenuo kako je homoseksualnost ogroman grijeh.




Uz te precizne upute, on je ranije, 2014., rekao da Amerikancima i Europljanima upravlja “Cionistička mreža medija… koja pokušava kontrolirati umove ljudi”.

Dakle, da ne bude zabune: Šeik, koji u pet jednostavnih i lako pamtljivih točki objašnjava kako točno treba ubiti homoseksualca a da to bude po šerijatu, je dobio 10-dnevnu vizu za posjet Londonu, od britanske vlade. I ne samo za razgledavanje Londona, već i za držanje predavanja u tamošnjoj školi. Da podsjetim, naši vrli antifašisti su u više navrata uspjeli isposlovati zabranu nastupa Marka Perkovića Thompsona u raznim državama u Europi jer jedna njegova pjesma iz 1991. počinje sa “Za dom spremni”.

To je palo u oči i aktivistu za ljudska prava Peteru Tatchellu, koji je zatražio od britanske ministrice unutarnjih poslova Amber Rudd da opozove vizu islamskom propovjedniku. “U slobodnom svijetu, Hamza Sodagar ima pravo vjerovati da je homoseksualnost grijeh, ali nema pravo poticati na ubijanje homoseksualaca”, rekao je. “Brojnim ljudima s kudikamo manje ekstremnim gledištima, koji nikad nisu zagovarali nasilje, je zabranjen ulazak u UK”.

Među tim ljudima su spomenuta novinarka Pamela Geller, potom Robert Spencer koji uređuje web stranicu  “Jihad watch”, potom radijski komentator Michael Savage. Zašto im je zabranje ulaz? Jer su govorili da islam zagovara nasilje. Odnosno, jer su upozoravali na činjenice, a činjenice su proglašene govorom mržnje od strane britanske vlade. No, kako ćete zabraniti šeiku da uđe u Britaniju, čak i kad dolazi govoriti o tome kako zatući toljagom homoseksualca i zazidati ga, a da sami ne ispadnete “islamofobi” i “rasisti”? Nikako, pa se tu britanske, inače jako politički korektne vlasti, prave mutave. Spencer je to i prokomentirao: “Šeik Hamza Sodagar živi u Iranu. To znači da mu je dana viza da bi držao predavanja u Britaniji. Ja sam, naravno, baniran od strane britanskih vlasti i zabranjen mi je ulazak u zemlju jer sam napisao da je Islam religija i sustav vjerovanja koji zagovara rat protiv nevjernika. To je danas nešto što je u Britaniji neprihvatljivo i ne smije se reći. Dakle, vjerovati da Islam potiče rat protiv nevjernika je neprihvatljivo dok god ste protiv tog rata. Ako je netko za taj rat i propovijeda ga, to je sasvim u redu”.

Istovremeno, u Americi postoji ratoborni propovjednik, Steven Anderson – za kojeg je doduše nejasno koja je njegova vjera jer ne pripada niti jednoj kršćanskoj denominaciji – koji je nakon masovnog ubojstva koje je islamist počinio u gay klubu u Orlandu “proslavio” događaj rekavši u propovijedi kako je to “dobra vijest jer je sad 50 pedofila manje na svijetu, jer, znate, oni su hrpa odurnih perverznjaka i pedofila.” Hvaleći postupke islamista koji je pobio ljude u gay baru, rekao je “U ratu smo! Hrpa prljavih sodomističkih perverznjaka je u ratu s nama”. Njemu je, naravno, isti čas zabranjen ulazak ne samo u Britaniju, nego i u Južnu Afriku i još neke zemlje, a nedavno su ga deportirali i protjerali čak i iz Botswane.  Anderson vodi vlastitu crkvu, u biti fundamentalističku malu zajednicu koja se zove “Faithful Word Baptist Church”, i nema veze s niti jednom značajnom kršćanskom denominacijom, zapravo privatni vjerski kult. Ostaje ipak nejasno, ako su britanske vlasti tako brze kad treba zabraniti ulazak ljudima poput Andersona, zašto isti postupak ne primjenjuju na fanatika koji dolazi iz Irana, zemlje u kojoj je kazna za homoseksualnost smrt vješanjem, u pravilu javnim na glavnom gradskom trgu? I zašto zabranjuju ulazak u zemlju onima koji pišu kako islam predstavlja opasnost za zapadne vrijednosti i način života, kad je to i više nego očito?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.