Screenshot

Sad i Trumpova administracija optužuje Ruse za kibernetičke napade

Autor: Hina

Ovaj napad prošle je godine osakatio vladina i poslovna računala u Ukrajini, a zatim se proširio diljem svijeta

Sjedinjene Države su u četvrtak javno okrivile Rusiju za izvođenje tzv. NotPetya kibernetičkog napada prošle godine.

Priopćenje Bijele kuće došlo je nekoliko sati nakon što je britanska vlada pripisala napad Rusiji, što je zaključak do kojega su već došli i objavili mnogi stručnjaci za kibernetičku sigurnost iz privatnog sektora.

Napad u lipnju 2017. “se proširio diljem svijeta prouzročivši milijarde dolara štete u Europi, Aziji i Amerikama”, rekla je u priopćenju glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

“Bio je to dio aktualnog napora Kremlja da destabilizira Ukrajinu i jasno pokazuje sudjelovanje Rusije u aktualnom sukobu”, dodala je Sanders. “Ovo je isto tako bio bezobziran i neselektivan kibernetički napad na koji će se odgovoriti međunarodnim posljedicama”.

Ranije u četvrtak Rusija je zanijekala optužbu britanske vlade da je stajala iza napada rekavši da je to dio “rusofobne” kampanje koju, kako je rekla, vode neke zapadne zemlje.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.