Vitaly V. Kuzmin/en.wikipedia.org

Ruski zrakoplovi nadlijetali Europu, NATO slao lovce-presretače!

Autor: T. P.

Zrakoplovi Francuske, Norveške, Španjolske i Velike Britanije Tupoljeve su presreli još 22. rujna

NATO-vi zrakoplovi prošlog su mjeseca presreli dva ruska vojna zrakoplova Tupoljev TU-160 dok su letjeli od Norveške do sjeverne Španjolske i natrag, javlja BBC.

Zrakoplovi Francuske, Norveške, Španjolske i Velike Britanije Tupoljeve su presreli još 22. rujna, no detalji su iscurili tek nedugo nakon izjave francuskog ministarstva obrane, baš u vrijeme zategnutih odnosa između Zapada i Rusije.

Norveška je navodno prva detektirala ruske zrakoplove i podigla dva borbena zrakoplova F-16 kako bi ih presreli sjeverno od Škotske. RAF je poslao zrakoplov Typhoon, a kasnije su objavili da ruski zrakoplovi nisu ušli u britanski zračni prostor. Dva francuska zrakoplova Rafale pratila su Tupoljeve tijekom leta zapadno od Irske, dok je Španjolska poslala dva zrakoplova F-18 kako bi Tupoljeve presreli sjeverno od Bilbaa.

Island se požalio Rusiji da su Tupoljevi istoga dana letjeli preblizu civilnim zrakoplovima.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.