Facebook

Ruski borbeni MiG-29K srušio se kod sirijske obale

Autor: dnevno.hr

Ministarstvo obrane navodi da se lovac srušio zbog tehničke pogreške.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u ponedjeljak da se borbeni zrakoplov MiG-29K srušio u pokušaju slijetanja na nosač zrakoplova “Admiral Kuznjecov” u Mediteranu blizu obale Sirije te da je pilot preživio.

U izjavi za ruske novinske agencije, ministarstvo obrane navodi da se lovac srušio zbog tehničke pogreške nekoliko kilometara od nosača zrakoplova, no pilot se katapultirao te je izvučen iz mora na brod, piše HRT.

Ruski ratni brodovi stigli su prošli tjedan pred sirijsku obalu u istočnom Mediteranu kao pojačanje ruskim vojnim snagama, a u grupi je nosač zrakoplova “Admiral Kuznjecov” s kojega lovci polijeću u vojnu operaciju.

Rusija nešto više od godinu dana vodi kampanju zračnih udara u Siriji kao pomoć snagama predsjednika Bašara al Asada ističući da gađa samo džihadiste, napose one iz džihadističke skupine, takozvane Islamske države.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.