Screenshot/Youtube

RUSIJA U PANICI: Tri tisuće džihadista vraća se iz Sirije!

Autor: Hina

Ruska službe sigurnosti (FSB) objavile su u utorak kako strahuju od dolaska džihadista po povratku iz Sirije na njihov teritorij, dan nakon što je Vladimir Putin objavio povlačenje dijela ruskih snaga iz te zemlje.

Po FSB-u gotovo 2900 ruskih džihadista, većinom podrijetlom iz nestabilnih muslimanskih republika s Kavkaza, borilo se u Iraku i u Siriji, a pridružilo im se više tisuća boraca iz zemalja Srednje Azije u kojemu je znatan broj ruske dijaspore.

Problem s povratkom džihadista to je izraženiji što Rusija mora organizirati na svojem teritoriju sljedeće Svjetsko nogometno prvenstvo, od 14. lipnja do 15. srpnja 2018.

“Povratak u Rusiju nekadašnjih boraca iz ilegalnih oružanih formacija s Bliskog istoka predstavlja realnu opasnost. Mogu se pridružiti zločinačkim bandama, ćelijama ili sudjelovati u novačenju drugih boraca”, iznio je zabrinutost direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov na sastanku Ruskog protuterorističkog odbora.

“Oslobađanjem posljednjih uporišta Islamske države njezini čelnici i borci primorani su potražiti načine da nastave terorističke aktivnosti na teritoriju drugih zemalja, uključujući Rusiju”, naglasio je on.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.