Putin šalje 150.000 vojnika da UNIŠTE ISIL-ovce?!

Autor: Hina / A. Pranjić

"Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista (...) Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove", rekao je visoki dužnosnik ruskog glavnog stožera, general Andrej Kartapolov. Po njegovim riječima, "šestotinjak boraca IS-a" je napustilo svoje položaje i pokušavaju ući u Europu".

U Siriju ruski predsjednik Vladimir Putin namerava poslati 150 tisuća vojnika “kako bi Islamsku državu jednom zauvijek izbrisao s lica zemlja”, piše britanski Express.

“Jasno je da Rusija želi očistiti zapad zemlje, zauzimajući Raqqu te tamošnja plinska i naftna polja, pogotovo oko Palmire”, prenosi Express izjavu neimenovanog izvora.

Rusija je u subotu izvijestila da njezini zračni udari u Siriji započeti u srijedu siju “paniku” među pripadnicima Islamske države (IS), te da su nagnali više od 600 njezinih pripadnika da napuste svoje položaje.

“Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista (…) Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove”, rekao je visoki dužnosnik ruskog glavnog stožera, general Andrej Kartapolov. Po njegovim riječima, “šestotinjak boraca IS-a” je napustilo svoje položaje i pokušavaju ući u Europu”.

Moskva je usto najavila jače zračne udare u Siriji i spremnost na suradnju sa svim zainteresiranim zemljama, pošto je u zadnja 72 sata ondje izvela više od 60 udara.

“Ne samo da ćemo nastaviti udare … nego ćemo ih i pojačati”, istaknuo je Kartapolov, a prenijela je ruska novinska agencija RIA.

Kartapolov je dodao da je rusko zrakoplovstvo uništilo više od 50 objekata IS-a u Siriji u više od 60 polijetanja u zadnja tri dana.




Istaknuo je da su zračni udari znatno oslabili vojnu moć sirijskih terorista i da su na njihovoj meti uglavnom bili zapovjedni centri, skladišta oružja i pogoni za proizvodnju oružja.

Sjedinjene Države i njezini saveznici su oštro kritizirali rusku zračnu kampanju u Siriji, gdje SAD predvodi međunarodnu koaliciju protiv IS-a.




Autor:Hina / A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.