en.kremlin.ru

Putin odobrio isporuku šest MiG-ova Srbiji?

Autor: T. P.

Posao sa Rusijom bio bi epilog višegodišnjih napora država da, poslije tri desetljeća, temeljno obnove ratno zrakoplovstvo.

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno je Srbiji odobrio isporuku šest MiG-ova 29 i kontingent oklopnih vozila. O tome se navodno razgovaralo na nedavnoj sjednici mješovitih odbora za suradnju između Rusije i Srbije, javljaju Večernje novosti.

Hoće li se isporuka i provesti ovisi o ekonomskim čimbenicima te službenom odgovoru Tomislava Nikolića i Vlade Srbije. Upravo bi cijena remonta postojećih letjelica mogla biti glavna prepreka ovoj suradnju. Naime, Moskva je nedavno objavila da bi za to trebalo izdvojiti oko 50 milijuna dolara, a to je Srbiji bilo preskupo. Ruski ministar obrane, Sergej Šojgu, uspio je tada sniziti cijenu.

Posao sa Rusijom bio bi epilog višegodišnjih napora država da, poslije tri desetljeća, temeljno obnove ratno zrakoplovstvo, pišu Večernje novosti.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.