President of Russia

PUTIN JE LJUT NA TRUMPA: ‘Ovaj potez je žestoka agresija na suverenu državu’

Autor: T. P.

Nakon ovog napada u pitanju je ruska koalicija sa SAD-om oko krize u Siriji

Moskva je osudila američki napad krstarećim raketama na zračnu bazu u Siriji, smatrajući ga kršenjem međunarodnog prava i agresijom na suverenu državu, piše medij blizak ruskoj vladi Sputnik.

>>> TRUMPOVA OSVETA ASSADU: Ispalio 59 projektila na sirijsku zračnu bazu, poginula 4 vojnika!

Naime, dva američka ratna broda ispalila su 59 krstarećih raketa Tomahawk iz istočnog Sredozemlja na zračne baze snaga Bashara al Assada kao odgovor na napade bojnim otrovom na pobunjenička područja u utorak. Rakete su oko dva sata ujutro pogodile više ciljeva u zračnoj bazi Šajrat za koju Pentagon navodi da je korištena za skladištenje kemijskog oružja.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra američke napade na Siriju agresijom na suverenu državu i kršenjem međunarodnog prava”, izjavio je glasnogovornik Kremlja, Dmitri Peskov. Rusija smatra američki napad na Siriju pokušajem odvraćanja pažnje javnosti od povećanog broja civilnih žrtava u Iraku.

Moskva će zbog ovog napada zatražiti hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a.

Konstantin Kosačev, predsjednik parlamentarnog odbora za vanjsku politiku, upozorio je da je nakon napada u pitanju ruska koalicija sa SAD-om oko krize u Siriji.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.