screenshot
screenshot

PROFIL KRVNIKA IZ NICE: ‘Nije bio musliman, drogirao se, pio i tukao ženu’

Autor: T. P.

"Pio je alkohol, jeo je svinjetinu i drogirao se", rekao je rođak počinitelja masakra.

Potvrđen je identitet pomahnitalog vozača kamiona koji je u francuskoj Nici kamionom pregazio mnoštvo osoba, među kojima su poginule najmanje 84 osobe, a stotine su ozljeđene. Francuski tužitelj istaknuo je da je riječ o 31-godišnjem Mohamedu Bouhlelu koji je kamion iznajmio 11. srpnja, a trebao ga je vratiti dva dana nakon toga.

U kamioni su pronađena dva kalašnjikova, metci, granate, kao i vozačevi osobni dokumenti. Bouhlel je rođen u Tunisu, a radio je kao vozač kamiona i dostavljač. Iza njega je propali brak u kojem je imao i troje djece, a policiji nije bio poznat po ekstremizmu (radikalizmu), već po sitnim krađama, nasilju u obitelji i prijetnjama.

Njegov je rođak za Daily Mail istaknuo da je kršio svako pravilo islama te da nije bio vjernik – nije išao u džamiju niti se molio.

“Pio je alkohol, jeo je svinjetinu i drogirao se”, rekao je rođak počinitelja masakra.

Rođak napadačeve žene koja je sada u pritvoru dodao je za isti medij da je Bouhlelu bio “go*no od čovjek”, potvrdio je da nije bio religiozan te da je ženu ostavio prije dvije godine.

Susjedi kamiondžije podijeljenog su mišljenja o njemu:

“U šoku sam, ne mogu vjerovati kako je tako nešto mogao učiniti, bio je tako mlad, što se to događalo u njegovoj glavi….Bio je tako ljubazan, uvijek me je tješio kad bi bila zabrinuta”, rekla je jedna susjeda, piše Figaro.

Druga susjeda dodala je da je bio ćudljiv i ponekad je dolazio s bizarnim zahtjevima:

“Jednom me pitao mogu li mu iznajmiti svoj poštanski sandučić. Bilo je to bizarno. Kad sam odbila, bio je vrlo neugodan”, rekla je šokirana žena.

Policija ga je zaustavila dva sata prije nego što se zaletio u gomilu ljudi, prilikom čega im je rekao da dostavlja sladoled te da mu je dopušteno nekoliko sati parkirati na rivi. Nedugo nakon toga pobio je 84 osobe, dok ih je 188 hospitalizirano.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI